1515

Franska toppstudenter i hållbarhetsprotest

Mer än 18.000 franska studenter har skrivit under ett manifest där de hotar att tacka nej till arbetsgivare som inte tar miljö- och klimatfrågor på allvar.

”Vi, framtidens arbetskraft, är redo att lämna vår comfort zone för att förändra samhället i grunden” skriver studenterna som uppger att de är beredda att förändra sin livsstil för att driva på övergången till ett mer hållbart samhälle.

Många av studenterna som undertecknat ”Manifeste étudiant Pour un réveil écologique” kommer från handels- och ingenjörsutbildningar vid några av Frankrikes främsta universitet, och uppropet har uppmärksammats av flera franska medier. 

Corentin Bisot, som är en av initiativtagarna till manifestet, säger till sajten Novethic att syftet inte är att bojkotta företag eller skapa en ”svart lista”. Snarare handlar det om att få framtidens arbetstagare att omvärdera förhållandet till företagen menar hon.

Till sajten Les Echos Start säger Ibrahim, student vid universitetet École Polytechnique, och en av de som undertecknat manifestet ”För mig finns det ett värde i att ta ansvar. De företag jag jobbar för måste vara medvetna om sin miljöpåverkan och ha ett engagemang som sträcker sig längre än till att man ”jobbar med CSR-frågor”, något som oftast innebär att man möter fackföreningarnas minimumkrav, och som dessutom nästan alltid används i marknadsföringssyfte”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?