Annons

Framtidsrisk i fokus på hållbar konferens

Riskhantering, omställningsförmåga och finansvärldens nya tuffa krav på börsbolagen. Det är innehållet på årets upplaga av konferensen Hållbart Näringsliv. För tredje året i rad samlar vi de främsta experterna på hållbarhetsområdet för en framåtblickande heldag.

Premiärupplagan av konferensen 2018 var välbesökt. I år kan man följa programmet via en strömmad sändning.
Premiärupplagan av konferensen 2018 var välbesökt. I år kan man följa programmet via en strömmad sändning.Foto:Jack Mikrut

Hållbarhet har blivit ett allt tydligare krav från investerare, kunder och arbetstagare. Hur påverkar det näringslivslivet framöver och hur ser de innovationer och affärsmodeller ut som blir vinnare i ett landskap där hållbarhetsfrågorna får större betydelse?

Den 18 november samlar Dagens industri och Aktuell Hållbarhet företagsledare, makthavare och en rad experter för att diskutera de i dag allt mer affärskritiska klimat- och hållbarhetsfrågorna. 

Det övergripande temat för dagen är risk. Hur förberedda är svenska bolag inför dels  tuffare utsläppskrav, men också de fysiska risker som klimatförändringarna för med sig? Och hur väl positionerade är de för att utnyttja de nya affärsmöjligheter som klimatomställningen innebär?

Under konferensen diskuteras den årliga rankning som Dagens industri, Aktuell Hållbarhet och Lunds universitet gör av svenska börsbolags hållbarhetsarbete, i år med fokus på riskhantering, omställningsförmåga och covid-19. Resultatet av rankningen publiceras på di.se redan den 3 november.

På plats under konferensen finns bland andra investmentbolaget Kinneviks vd Georgi Ganev, som berättar om hur man som ägare hanterar risker i portföljbolagen. Samt Marie Baumgarts, hållbarhetsexpert på SEB och medlem i EU-kommissionens tekniska expertgrupp för hållbara finanser, som kommer att prata om hur företag och investerare bör hantera de tillgångar som riskerar att bli olönsamma i takt med klimatförändringarnas allt mer synliga effekter.

Vi ställer även frågan om vilka nya politiska initiativ vi kommer vi att få se framöver som är kopplade till bolags hållbarhetsarbete de kommande åren, och hur man som företag förbereder sig på bästa sätt.

Omställningen ger också upphov till nya affärsmöjligheter, och på plats finns både hållbarhetsexperter på tunga bolag samt en rad uppstickare, vars affärsidéer baseras på miljövänlig teknik. Bland andra havskraftbolaget Minesto och elbåtstillverkaren X-shore med vd Jenny Keisu i spetsen.

I år blir även Di-konferensen Impact Summit en del av Hållbart näringsliv. Impact Summit är ett gratis digitalt event den 19 november. Vi samlar investerare, startupbolag, företagsinkubatorer och politiker till en halvdag med debatter, intervjuer och rundabordssamtal. Bland annat kommer det diskuteras var det finns kapital till investeringar som gör samhällsnytta, så kallade impact-investeringar. Och om det innovationsstödjande systemet är redo att hjälpa impact-bolag växa.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?