ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Frågorna som är viktigare än klimatet för toppcheferna

  • Foto: Johan Nilsson/TT

Trots att nästan hälften, 44 procent, av 150 företagsledare i Sydsverige uppger att företagen jobbar med Agenda 2030 finns det frågor som bedöms viktigare än miljö och klimat.

Kompetensutveckling och digitalisering är de viktigaste områden för att bolaget ska kunna fortsätta växa och vara relevanta om fem år. Det menar de 150 företagsledare i Sydsverige som deltagit i en undersökning av Sydsvenska industri- och handelskammaren. 

Kompetensutveckling är viktigast för 27 procent av de svarande, 22 procent anger digitalisering. Klimat och miljö får 7 procent av rösterna.

Undersökningen visar samtidigt att det är fler företag som arbetar med miljö- och klimatfrågor än Agenda 2030. 93 procent av företagen anger att de prioriterar ett specifikt område, där hållbar energi, minskade växthusutsläpp, och hållbara transporter toppar prioriteringslistan.

Framförallt är det tillverkande och större företag i undersökningen som arbetar med de globala målen. Inom tillverkningssektorn säger sig drygt sex av tio företag arbeta med de globala målen och inom tjänstesektorn handlar det om tre av tio företag.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer