Annons

Förvaltarens två hållbara favoritaktier

Det är köpläget i ett ventilationsbolag och ett energiteknikbolag. Det menar Johan Thorén på Strand kapitalförvaltning som räknar med att börsen fortsätter uppåt.

Utsläppen av koldioxid har rasat under coronakrisen, men nu riskerar de att rusa uppåt igen. Varningen kommer från experter som medverkar i Di TV:s magasin Hållbart Näringsliv. 

I programmet bjuder också Johan Thorén, förvaltningschef på Strand kapitalförvaltning, på två gröna aktiefavoriter.

”Jag har svårt att hitta något bolag på Stockholmsbörsen som är mer hållbart”, säger Johan Thorén om energiteknikbolaget Climeon,

Han lyfter också fram att Climeon lockat miljardärsfonden Breakthrough Energy Ventures som backas upp av bland andra Bill Gates och Jeff Bezos.

Johan Thorén ser också köpläge i ventilationsbolaget Lindab LIAB -0,79% Dagens utveckling som fått hög rankning av flera hållbarhetsinstitut.

I tv-programmet som ser du ser i spelaren ovan diskuteras även hur oljeprisets kaotiska utveckling påverkar omställningen. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?