ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Förvaltaren: Två bolag som kan sänka utsläppen – och lyfta på börsen

Det är skakigt på världens börser till följd av världens corona-oro. Men långsiktigt tror Catellas förvaltare Anna Strömberg på två bolag som på olika sätt kan sänka koldioxidutsläppen. Hör hennes resonemang i Di TV Hållbart näringsliv.  

Byggnader står för en stor del av koldioxidutsläppen, säger Catellas förvaltare Anna Strömberg i programmet Di TV Hållbart näringsliv och menar att det befintliga fastighetsbeståndet kommer behöva renoveras. Något som gynnar bland annat företaget Lindab

”Man vill dubbla och helst kanske trippla renoveringstrenden kommande år. Det finns många byggbolag som kommer gynnas av det”, säger Anna Strömberg.

Anna Strömberg lyfter också fram SSAB, som i dag står för en betydande del av Sveriges koldioxidutsläpp. I klippet förklarar hon det något paradoxala hållbarhetscaset.

 

I programmet hör vi också hur det gått för de bolag Anna Strömberg tipsade om den första oktober. Bolag hon fortsatt tror på. 

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer