Förvaltaren pekar ut två framtidsfavoriter: ”Utvecklingen går otroligt fort”

Bränsleceller och inomhusklimat är två trender som fortsätter att flyga. Ylwa Häggström, förvaltare på Öhman fonder, tipsar om två av sina favoritbolag med hållbarhetsprofil.

”Det här är superspännande, utvecklingen går otroligt fort”, säger hon i Di TV Hållbart Näringsliv.

Ylwa Häggström, förvaltare på Öhman fonder.
Ylwa Häggström, förvaltare på Öhman fonder.Foto:Pressbild/Johan Knobe

Trane Technologies, som tidigare hette Ingersoll-Rand, producerar luftkonditionering och närliggande produkter för inomhusklimat. Bolaget framhåller själva gärna att de satsar på att göra så energieffektiva lösningar som möjligt.

”Trane Technologies är väldigt duktiga på att hela tiden förbättra effektiviteten i sina luftkonditioneringsaggregat för att minska koldioxidutsläppen. Och förutom den långsiktiga klimatomställningstrenden som de har i ryggen så har de också fått ytterligare en skjuts med pandemin, när kvaliteten på luft inomhus har blivit mycket viktigare.”

Hur ventilationen av byggnader går till, hur man ser till att luften cirkulerar på ett bra sätt och blir ren.  Det spelar också i deras favör och man ser en ökad efterfrågan på ny utrustning som kan höja kvaliteten på luften inomhus.

Hennes andra tips är Kanadensiska Ballard Power som tillverkar bränsleceller. Aktien har, i likhet med flera andra bolag som i samma segment, skjutit i taket sedan årsskiftet. På bara ett par veckor steg kursen över 50 procent, för att sedan falla tillbaka ungefär 10 procent de senaste två dagarna.

Ylwa Häggström framhåller att EU:s European Green Deal och andra program för klimatomställning världen över vill satsa på bränsleceller som en del av en grön energiomställning.

”Det här är superspännande, utvecklingen går otroligt fort och många är inne på det här området. Framför allt kommer kostnaden för bränslecellerna ner kraftigt. Det gäller Ballard och det gäller andra aktörer. Men Ballard tycker jag är intressant för att de verkligen har valt att fokusera på några nyckelområden som bussar och lastbilar.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?