ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

FN:s uppmaning: Utsläppsminskningar och klimatanpassning räcker inte

  • Foto: Luca Bruno

En ny FN-rapport om klimatförändringarna ska driva på världens ledare som nu samlas i New York för veckans klimattoppmöte Climate Action Summit.

Och enligt forskarna bakom rapporten räcker det inte med att minska utsläppen och genomföra klimatanpassningsåtgärder.

”Endast omfattande utfasning av koldioxid som kompletteras med skydd och förstärkning av kolsänkor och biologisk mångfald såväl som åtgärder för att avlägsna koldioxid ur atmosfären kommer leda till att vi når Parisavtalet”, skriver forskarna bakom arbetet som har letts av FN-organisationen WMO.

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar nu världens länder att följa forskarnas rekommendationer och pekar på att rapporten innehåller den senaste kunskapen om klimatförändringarna.

Inför klimattoppmötet har även banker som representerar tillgångar motsvarande en tredjedel av den globala industrin skrivit under principer för att agera ansvarsfullt och driva på ekonomisk tillväxt som går från ”brunt till grönt”.

Under klimatmötet ska nio så kallade handlingsspår presenteras. Ett av spåren leds av Sverige och Indien och handlar om att ställa om industrin. Övriga spår ska täcka bland annat energi, hållbara städer och infrastruktur, hållbara metoder för att stötta jordbruk, skogar och andra ekosystem och mobilisering av unga och civilsamhället.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer