Annons

Färre svenska män vill fira klimatsmart jul

Nya siffror från Kantor Sifo visar att allt färre svenska män vill fira julen på ett mer klimatsmart sätt.

Foto:Sonny Thoresen

Blocket har låtit Kantor Sifo fråga svenska folket om de vill firar en mer klimatsmart jul år 2018. Hela 52 procent av svenskarna vill enligt undersökningen fira en mer klimatsmart jul. Andelen svenskar som vill fira jul mer klimatsmart har därmed ökat med 9 procent jämfört med när samma undersökning gjordes år 2016. 

Däremot verkar intresset för klimatsmarta jular minska bland svenska män. I den nya undersökningen svarade 38 procent av männen nej på frågan om de ville fira en mer klimatsmart jul. År 2017 var låg den siffran på 33 procent.

Enligt undersökningen är det kvinnor, 62 procent, som är mest positiva till ett klimatsmart julfirande.

”Jag tror att kvinnor är mer förändringsbenägna än män och resultatet från den här undersökningen tyder på att män i högre grad värnar om sina traditioner framför att anpassa julfirandet för miljöns skull. Här gäller det att skapa nya traditioner som inte ses som avkall utan värdeskapande. En begagnad julklapp bär ofta på en historia att uppskatta och det ekologiska julbordet smakar ju godare”, säger Linnéa Aguero, presschef och hållbarhetsansvarig på Blocket i en kommentar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?