ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Hållbart näringsliv

Experterna om vinnarna på EU:s gröna giv

EU:s nya gröna giv kommer skaka om marknadsförutsättningarna för bolagen. Vinnare är de som är med i omställningsarbetet, säger experterna som gästar Hållbart Näringslivet i Di TV.

EU ska vara klimatneutralt till 2050, enligt den gröna given som EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen presenterade i förra veckan. 

”Det är väldigt stora ambitioner, men fortfarande är mycket opreciserat”, säger Henrik von Sydow, omvärldsanalytiker på Carnegie Privatbank om EU-kommissionens plan.

Klart är att näringslivet och finansmarknaden har en nyckelroll att spela i arbetet med att nå målet.

”Det här kommer förändra marknadsförutsättningarna”, säger Henrik von Sydow.

Handelsbankens hållbarhetsanalytiker Josefin Johansson tycker att man, trots bristen på detaljer, redan nu kan se vilka sektorer som ändå kan gynnas av EU-kommissionens gröna giv.

”Man kan ana vilka bolag som är välpositionerade”, säger hon.

Hon lyfter fram bolag som arbetar med klimatanpassning, till exempel konsultbolaget  Sweco och det högt värderade norska återvinningsbolaget Tomra.

Henrik von Sydow lyfter fram en övergripande bild.

”Titta på bolag som tidigt positionerat sig med hållbarhetsarbete, som länge arbetat med hållbarhet. De kan snart skörda”, säger Henrik von Sydow på Carnegie.

HÄR KAN DU SE HELA PROGRAMMET. 

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer