ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

EU kan inte lova koldioxidneutralitet till 2050

EU-kommissionen såväl som parlamentet vill få till ett mål om ett klimatneutralt EU till år 2050. Men när EU-kommissionen nu publicerar den klimatplan som FN:s generalsekreterare António Guterres efterfrågat inför toppmötet i New York 23 september, saknas ett sådant konkret mål.

EU-kommissionen skriver att en klar majoritet av EU:s länder står bakom målet och att det kommer ske diskussioner de kommande månaderna för att nå konsensus bland alla länder. Men senast i juni satte fyra länder, Ungern, Estland, Polen och Tjeckien, stopp för ett mål om klimatneutralitet till år 2050.

I kommunikationen till FN står även att EU är världens största finansiär av pengar till klimatarbete och att investeringsplanen nu kommer att förstärkas med 60 miljarder euro för att bidra till arbetet att nå Agenda 2030-målen och Parisavtalet.

EU kommer under toppmötet i New York att representeras av Europeiska rådets ordförande Donald Tusk.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer