Annons

En prislapp för koldioxidutsläpp – viktig signal för industrierna

Industrins gröna omställning inleder näringslivets mötesvecka inför förhandlingarna under klimatmötet Cop 26 i Glasgow. Samarbete och pris på utsläpp lyfts som viktiga frågor.

Martin Pei, teknisk direktör SSAB, Göran Nyström vice vd Ovako, Martin Lundstedt vd AB Volvo.
Martin Pei, teknisk direktör SSAB, Göran Nyström vice vd Ovako, Martin Lundstedt vd AB Volvo.

På plats i den svenska paviljongen under måndagseftermiddagen fanns representanter från AB Volvo VOLV B 0,00% Dagens utveckling , SSAB SSAB A +3,16% Dagens utveckling , Ovako och DHL som diskuterade hur industrin ska kunna ställa om och bli hållbar. 

En faktor för att industrierna ska kunna lyckas är att dra nytta av samarbeten och partnerskap. Martin Pei, teknisk direktör på SSAB, lyfte fram samarbete som en viktig faktor för deras gröna stål.

”Den här typen av stål, som produceras på det här sättet, kommer att vara ett stort bidrag till samhället. Samarbete i hela värdekedjan är en viktig framgångsfaktor för att kunna göra det”, sa han.

Även AB Volvos vd Martin Lundstedt, framhöll vikten av samarbete.

”Det som har varit bra att se under de två till tre åren är hur industrin tillsammans går från förändringar på ett pilotperspektiv till storskaliga perspektiv. Det kan endast göras genom samarbete i hela värdekedjan”, sa han.

Samtidigt finns oro att utvecklingen inte sker tillräckligt snabbt. 

”Det är viktigt att hastigheten i utvecklingen inte dras ned. Vi ska kunna premiera värdefulla begränsningar för koldioxidutsläpp”, sa Ovakos vice vd Göran Nyström.

Måndagens paneldiskussion är ett av de många möten och evenemang som hålls i anslutning till Cop 26. Vid sidan av alla politiker och delegationer under klimatmötet finns många svenska och internationella storföretag på plats. 

Målet är bland annat att försöka sätta press inför de kommande förhandlingarna, som inleds nästa vecka, så att de ger resultat som både gynnar klimatmålen och öppnar för en snabbare grön omställning. 

”För oss är det viktigt med ett pris för utsläpp. Det skapar en spelplan med lika vilkor, för att vi ska kunna driva omvandlingen snabbare. Det är den viktigaste signalen för industrierna”, sa Martin Pei. 

 

Innehåll från COWIAnnons

COWI växer med offensiv hållbarhetsstrategi

Anders Wiktorsson, vd för COWI i Sverige.
Anders Wiktorsson, vd för COWI i Sverige.

Nolltolerans mot fossila bränslen och konkreta åtgärder för en grön omställning. Med strategin Future Now stakar teknikkonsulterna på COWI ut vägen för att bidra till en hållbar framtid.

– Vi vill växa och spela en ännu större roll i omställningen, genom nyrekryteringar, kompetensutveckling och genom att anta fler och större projekt, säger Anders Wiktorsson, vd för COWI i Sverige.

Den internationella teknikkonsulten COWI är på offensiven för att verkligen göra skillnad i den gröna omställningen. Teknikkonsulten verkar inom sektorerna industri, samhällsbyggnad, byggnader och vatten & miljö, där de på ett konkret sätt hjälper kunder utvecklas i en hållbar riktning. 

Nolltolerans mot fossila bränslen

Sedan i år har de arbetat efter strategin Future-Now. Ett resultat av detta är att COWI väljer att säga nej till projekt inom fossila bränslen.

– Om vi som samhälle och företag vill överleva och blomstra i framtiden måste vi agera i dag. På COWI har vi därför sagt nej till att jobba med projekt som är kopplade till fossila bränslen, säger Anders Wiktorsson.

Rent praktiskt innebär det att alla intäkter inom tre till fem år ska komma från projekt relaterade till den gröna omställningen och hållbarhet, med fokus på förnyelsebar energi och klimatanpassning. Ett exempel som visar att COWI är på väg mot målet är ett samarbete med Swedish Biofuels som ska förse den svenska marknaden med 400 000 ton hållbart flygbränsle per år. Det motsvarar cirka 40 procent av Arlandas årliga totala konsumtion av flygbränsle och COWI ansvarar för planering, konstruktion och projektledning vid bygget av fabriker där bränslet ska produceras. 

Fokus på nyrekrytering och kompetensutveckling

Inom bolaget finns en bred kompetens med till exempel processingenjörer, konstruktörer, miljövetare och arkitekter. Det stora, gröna fokuset skapar ett behov kompetensutveckling men också nyrekrytering av nyfikna medarbetare som vill vara en del av förändringen, förklarar Anders Wiktorsson.

– Under 2023 är vårt mål att öka med 150 anställda bara inom vår industridivision, det talar ett tydligt språk om hur vi vill växa för att stötta våra kunders omställning. Vi ser en jättemarknad inom industri och energi relaterat till grön omställning. 

Om COWI

COWI grundades 1930 i Köpenhamn och är idag 7500 anställda världen över. Företaget erbjuder expertis inom teknik, arkitektur, energi och miljö. Tillsammans med kunder, partners och medarbetare skapar COWI en framtid där människor och samhällen växer och utvecklas. Genom samarbeten skapas hållbara och vackra lösningar som förbättrar livskvaliteten för människor i dag och för kommande generationer.

https://www.cowi.se/karriar 

 

Mer från COWI

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med COWI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera