ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Hållbart näringsliv

En av tre sparare väljer hållbara fonder

En av tre sparare väljer aktivt hållbara fonder för sitt sparande. Nu ökar också intresset bland männen. 

Fondbolagens förening genomför för tredje året i rad en undersökning om hur viktig hållbarhet är som aspekt när svenskar väljer fonder. Intresset ökar bland män men går tillbaka något bland kvinnor. Det är några av slutsatserna i undersökningen, som också visar att det främsta skälet till att välja en hållbar fond är att undvika en viss typ av bolag och branscher.

I år uppger 32 procent av de tillfrågade i undersökningen att de sparar i en hållbar fond, vilket kan jämföras med förra året då 33 procent svarade detsamma. Intresset har ökat hos män och backat hos kvinnor. 

I fjol uppgav 25 procent av männen och 42 procent av kvinnorna att de valt sina fonder för att de har en hållbar inriktning. I år är det 28 procent av männen och 36 procent av kvinnorna som svarar detsamma.  Andelen kvinnor som svarar vet ej ökar, från 29 procent för ett år sedan till 34 procent i år. Bland männen svarar en majoritet nej, 53 procent.

Att intresset för hållbara fonder minskat något i årets undersökning har enligt Fondbolagens förening ingen större betydelse för den framtida utvecklingen. 

”Att en av tre sparare har valt en fond för att den är hållbar visar återigen att den hållbara spartrenden är här för att stanna. När nu också allt färre män svarar nej på frågan om de valt en fond för att den är hållbar går det att förutse en utveckling där hållbara sparprodukter är det nya svarta”, säger Gustav Sjöholm, sparekonom på Fondbolagens förening i en kommentar. 

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer