Annons

Elpriser och världskriser på agendan när hållbarhetstopparna samlas

Få med dig matnyttiga kunskaper, inspireras av de mest innovativa bolagen och diskutera framtidens utmaningar. Här är vad du som besökare av Di:s konferens Hållbart Näringsliv kan vänta dig.

Bland talarna finns Jytte Guteland, EU-ledamot, Hayaat Ibrahim, generalsekreterare Institutet mot mutor och Vattenfalls vd Anna Borg.
Bland talarna finns Jytte Guteland, EU-ledamot, Hayaat Ibrahim, generalsekreterare Institutet mot mutor och Vattenfalls vd Anna Borg.

Under två dagar i november fylls Clarion Hotel i Stockholm med några av landets mest framstående näringslivs- och hållbarhetsprofiler när Di:s konferens Hållbart näringsliv går av stapeln.

På agendan står en rad aktuella frågor, inte minst en diskussion om hur de höga elpriserna och en osäker omvärld påverkar näringslivets omställningsförmåga. I agendan lyfts också flera av de frågeställningar som varit i fokus för Di:s undersökning Hållbara bolag, bland annat den brännande frågan hur svenska börsbolag tacklar marknadens ökade krav på analys av klimat- och omvärldsrisker.

”Jag hoppas att de som besöker oss får nya tankar och inspiration i hur de kan hantera de utmaningar, men också möjligheter som följer med den stora omställning vi befinner oss i”, säger Catrin Offerman, affärsansvarig för konferensen Hållbart Näringsliv.

Besökarna kommer bland annat kunna lära sig mer om omställningens affärsmöjligheter, åka med på framtidsresa till 2072 och inspireras av finalisterna när Sveriges största energipris för näringslivet delas ut. 

Konferensen är uppdelad på två dagar, där den ena är fullspäckad med panelsamtal, seminarier och debatter, medan den andra består av matnyttig fördjupning. Deltagarna kan välja mellan fyra olika fördjupningsämnen, som alla leds av experter för mindre grupper: hur man säkerställer rätt hållbarhetsdata, hur man linjerar företaget mot 1,5-gradersmålet, ledarskap för att driva förändring och pusselbitarna som krävs för att säkra ett bolags hygiennivå när det kommer till hållbarhetsområdet.

Sammanlagt finns hela 18 olika programpunkter att välja mellan under de båda konferensdagarna, som alltså varvar matnyttiga, konkreta kunskaper att ta med sig tillbaka till jobbet med inspiration och diskussionsämnen.

Bland talarna finns tunga näringslivsprofiler som Vattenfalls vd Anna Borg, Kinneviks vd Georgi Ganev och H2 Green Steels public affairs-ansvariga Lina Håkansdotter, samt forskare, politiker och tjänstemän.

”Jag hoppas att konferensen ska leda till kontaktytor och möten mellan aktörer som behöver varandra i förändringsarbetet men som inte normalt hittar varandra. Partnerskap och allianser mellan andra aktörer än tidigare behövs för att lösa de utmaningar vi har i dag”, säger Catrin Offerman.

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera