Annons

Di lyfter fram hållbarhet – ”En fråga som berör alla företag”

För att möta näringslivets ökande intresse och engagemang för hållbarhetsfrågan trappar Di upp sin bevakning i ämnet. Förutom att stärka redaktionen lanseras på tisdagen sajten Hållbart Näringsliv i samarbete med koncernkollegan Aktuell Hållbarhet.

Lotta Edling och Mikael Salo.
Lotta Edling och Mikael Salo.Bild:Di

Upptrappningen av hållbarhetsbevakningen är en strategisk fråga för Di:s redaktion, enligt Lotta Edling, chefredaktör och ansvarig utgivare.

”Hållbarhetsfrågan berör alla slags företag – alltifrån börs- och storbolag till Gaseller och startups. Det är också en utmanande och svår fråga eftersom den kräver en omställning av näringslivet på flera nivåer.”

”Ingen vd eller styrelse vet exakt vad som är det rätta, vad som är lönsamt på sikt och hur man ska organisera arbetet, men jag upplever att alla försöker så gott de kan och att det tas kreativa och spännande initiativ på många håll. Det pågår ett viktigt och stort samtal om hållbarhet i vår tid – det vill jag att Di ska berätta om”, säger Lotta Edling.

Di har pekat ut hållbarhet som en av de stora frågorna inför höstens riksdagsval.

”Vi står också inför ett spännande riksdagsval i höst där de politiska aspekterna av hållbarhet blir centrala. Bevakningen av dessa kommer att innefatta alltifrån infrastruktur, fordons- och transportindustriernas omställning till hur svenska skogsägare ska klara nya direktiv från EU. Frågor kring i vilken utsträckning staten ska gripa in och hur det relaterar till företagens eget ansvar kommer att bli en spännande diskussion framöver”, säger Lotta Edling.

Satsningen innebär att Di lanserar sajten Hållbart Näringliv i samarbete med Aktuell Hållbarhet, en del av Bonnier Business Media.

”Det här är ett unikt samarbete i Mediesverige där vi som syskontidningar bidrar med det bästa från två världar. Di:s bredd och räckvidd tillsammans med det affärsmässiga perspektivet i kombination med vår expertis inom området kommer att hjälpa företagen att hantera frågorna, förstå konsekvenserna av att inte ta tag i dem och möjligheterna om man gör det”, säger Mikael Salo, chefredaktör och ansvarig utgivare för Aktuell Hållbarhet.

”Kraven och förväntningarna på företagen i de här frågorna ökar hela tiden och behöver hanteras på en affärsstrategisk nivå.”

Den nya sajten är ytterligare ett steg i samarbetet mellan Di och titlarna inom Bonnier Business Media.

”Vi har redan sett att det finns en stor efterfrågan på innehåll om hållbarhet – alltifrån kritiska granskningar av vilka bolag som verkligen lever som de lär till att lyfta upp de goda exemplen”, säger Lotta Edling.

Satsningen görs för att spegla näringslivets ökande intresse och engagemang för hållbarhet.

Helena Stjernholm, vd för Industrivärden.
Helena Stjernholm, vd för Industrivärden.Foto:Di

Enligt Helena Stjernholm, vd för investmentbolaget Industrivärden, har svenska företag i allt högre utsträckning insett vikten av att arbeta strategiskt med frågorna.

”Mitt intryck är att svenska börsbolag arbetar med hållbarhet på ett strukturerat sätt och alltmer som en integrerad del i sina verksamheter.”

Hållbarhet har i högsta grad blivit en fråga för affären, enligt Helena Stjernholm.

”Ett hållbart förhållningssätt kan erbjuda affärsmöjligheter, men kan också bidra till att hantera utmaningar. Det är med andra ord helt avgörande för långsiktig konkurrenskraft.”

Som en del i satsningen anordnar Di och Aktuell Hållbarhet i höst en hållbarhetskonferens på Grand Hôtel i Stockholm.

”Ambitionen är att det ska bli den största och mest självklara mötesplatsen för företagsledningar om hur företag affärsstrategiskt ska hantera frågorna”, säger Mikael Salo.

Under konferensen lanseras en ny hållbarhetsrankning av börsbolagen. Kriterierna tas fram i samarbete med Susanne Arvidsson, docent vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

”Rankningen blir en viktig del av vår granskning av börsbolagen. Det är ett stort och ambitiöst arbete att gå igenom bolagens hållbarhetsredovisningar och försöka se vad som gömmer sig bakom vackra ord. Det känns väldigt bra att göra den ihop med Lunds universitet som blir ytterligare en kvalitetssäkring så att materialet verkligen kan fungera som affärsnytta och beslutsunderlag”, säger Lotta Edling.

Enligt Mikael Salo kan rankningen bli ett strategiskt verktyg, inte minst för investerare och kapitalförvaltare.

”Ambitionen är att ranka storbolag sektorsvis för att få fram goda exempel och föredömen. Men resultatet blir om vi lyckas också ett värdefullt verktyg för näringslivet.”

Samtidigt förstärker Di med ännu en profilrekrytering. Under våren ansluter Jenny Stiernstedt, en av Sveriges främsta klimatreportrar, till redaktionen.

”Jag är mycket glad över rekryteringen. Di har en hög ambition i att spegla hur hållbarhetsbegreppet engagerar näringsliv och börsbolag och i Jenny Stiernstedt får vi en gediget kunnig och dedikerad journalist som kan ämnet utan och innan. Hon kommer att bidra med nya perspektiv både i Di:s existerande produkter och i framtida vertikaler”, säger Lotta Edling.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?