ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Coronaviruset stoppar FN:s klimatmöten – Greta Thunberg nätstrejkar

  • Foto: Markus Schreiber

FN stoppar fysiska klimatmöten och förhandlingarna om ett skydd för biologisk mångfald i havet. Klimataktivisten Greta Thunberg uppmanar till digitala demonstrationer.

FN:s klimatsekretariat UNFCCC stoppar alla fysiska möten fram till 30 april. Det meddelar FN:s klimatchef Patricia Espinosa som meddelar att planerade möten kommer skjutas upp eller ersättas av virtuella möten. Anledningen är det nya coronaviruset som bland annat gör det svårt att resa mellan länder.

Tolv klimatmöten i FN:s regi finns inplanerade fram till sista april, enligt nyhetstjänsten Climate Home News, skriver Aktuell Hållbarhet. Bland annat handlar det om ett möte kring finansiering av klimatanpassningsåtgärder.

Det är också oklart om FN:s sedan länge planerade globala havskonferens i Lissabon kommer gå att genomföra.

En som också uppmanat till digitala möten är klimataktivisten Greta Thunberg. Hon har i snart två år skolstrejkat på fredagar på gator över hela världen, men uppmanar på sociala medier nu till digitala protester. 

”Jag tycker personligen att vi ska göra som experterna säger”, skriver hon på Instagram med hänvisning till rådet att undvika stora folksamlingar.

Hon uppmanar sina följare att posta inlägg med hashtaggen #climatestrikeonline. 

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer