ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

”Cirkulär ekonomi i Europa kräver mer investeringar”

Europa befinner sig i ett tidigt skede av cirkulär ekonomi och det behövs mer investeringar för att skala upp innovationer och följa utvecklingen. Det skriver den europeiska miljömyndigheten EEA i en ny rapport.

Bland annat menar EEA att europeiska företag i större utsträckning tar till sig cirkulära affärsmodeller. Men ett stort hinder mot sådana affärsmodeller är fortfarande kulturen inom näringslivet, marknadsförutsättningar och komplexa system. 

En positiv utveckling är dock trenden att gå från produktbaserade till tjänstebaserade affärsmodeller. De vanligaste åtgärderna inom näringslivet för att nå en cirkulär ekonomi handlar om att effektivisera processer och att minska avfallsmängderna.

EEA belyser problemet med bristande uppföljning av hur en cirkulär ekonomi utvecklas. Exempelvis saknas ofta data för produktions- och konsumtionsfasen i ett livscykelperspektiv. Dessutom behöver regelverk och styrning av cirkulär ekonomi enligt EEA bättre integreras med utvecklingen av en bioekonomi.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer