ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Cementa presenterar strategi för ansvarsfull markanvändning

Cementa har tagit fram en företagsövergripande strategi för ansvarsfull markanvändning med fokus på biologisk mångfald. 

Cement-tillverkaren har sedan tidigare arbetat med biologisk mångfald, men lägger nu fast arbetet i en strategi som har tagits fram med hjälp av miljökonsultföretaget Ecogain.

Strategin bygger på tre målområden. Det första målområdet är att följa hänsynshierarkin med fokus på biologisk mångfald. Hänsynshierarkin förutsätter att vid varje beslut som tar mark i anspråk ska miljöansvariga och eventuell annan ekologisk expertis vara delaktig i beslutsprocessen. 

Därefter följer en trappa som i första hand handlar om att undvika och minimera skada i så stor utsträckning som möjligt vid nyetablering eller utvidgning av befintlig verksamhet. 

Sedan kommer åtgärder för att efterbehandla den mark som används och kompensera kvarvarande förluster av biologisk mångfald med målsättning att det inte ska uppstå någon nettoförlust, och i bästa fall ge ett positivt resultat.

Strategins andra målområde fokuserar på kunskap om och resurser för biologisk mångfald, som bland annat lyfter att medarbetarna förutsätts ha relevant kunskap och kompetens om biologisk mångfald samt att arbetet utgår från en vetenskaplig grund. Det sista målområdet rör samverkan med omvärlden, där extern kommunikation och kunskapsspridning samt samarbete med myndigheter och akademin lyfts fram.

Strategin är framtagen med den tyska ägaren Heidelberg Cements Sustainability Commitments 2030 som grund. Cementa har som mål att vara en föregångare i koncernen och i branschen i stort inom hållbarhet.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer