1515

Brittiska McDonalds slutar med plastsugrör - Sverige på väg att följa efter

McDonalds i Storbritannien och på Irland kommer ersätta sina plastsugrör med miljövänliga diton.

I Sverige inleds tester av papperssugrör i september.

Foto:Wilfredo Lee

Från och med september kommer McDonaldsgäster i Storbritannien och på Irland att få sörpla sin läsk genom sugrör gjorda av papper istället för plast. 

"Som en följd av den allmänna debatten har våra gäster sagt att de vill se att vi gör något åt plasten i sugrören, men utan att kompromissa med den allmänna upplevelsen av ett besök hos oss", säger Paul Pomroy, vd för McDonalds Storbritannien och Irland till CNN. 

Även i Sverige är papperssugröret på gång, men den svenska grenen av bolaget har inte kommit lika långt i införandet. Tester kommer att inledas på några utvalda restauranger ungefär samtidigt som sugrören försvinner över hela Storbritannien och Irland, uppger Henrik Nerell, presschef på McDonalds Sverige. 

"Vi vill säkerställa att förändringar upplevs positivt av våra gäster och att det fungerar ute på restaurangerna, eller om vi behöver göra något annorlunda. Det är inte så mycket att se om själva sugröret fungerar, för det är inte så komplicerat, utan man behöver få till en positiv upplevelse av dem", säger han. 

I början av 2019 kan McDonalds Sverige ersätta plastsugrör med pappersversioner på alla restauranger, uppskattar Henrik Nerell.

Men redan inom kort kommer en plastattiralj försvinna, då McFlurry-muggen blir helt i papper. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?