ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Brittiska McDonalds slutar med plastsugrör - Sverige på väg att följa efter

  • Foto: Wilfredo Lee

McDonalds i Storbritannien och på Irland kommer ersätta sina plastsugrör med miljövänliga diton.

I Sverige inleds tester av papperssugrör i september.

Från och med september kommer McDonaldsgäster i Storbritannien och på Irland att få sörpla sin läsk genom sugrör gjorda av papper istället för plast. 

"Som en följd av den allmänna debatten har våra gäster sagt att de vill se att vi gör något åt plasten i sugrören, men utan att kompromissa med den allmänna upplevelsen av ett besök hos oss", säger Paul Pomroy, vd för McDonalds Storbritannien och Irland till CNN. 

Även i Sverige är papperssugröret på gång, men den svenska grenen av bolaget har inte kommit lika långt i införandet. Tester kommer att inledas på några utvalda restauranger ungefär samtidigt som sugrören försvinner över hela Storbritannien och Irland, uppger Henrik Nerell, presschef på McDonalds Sverige. 

"Vi vill säkerställa att förändringar upplevs positivt av våra gäster och att det fungerar ute på restaurangerna, eller om vi behöver göra något annorlunda. Det är inte så mycket att se om själva sugröret fungerar, för det är inte så komplicerat, utan man behöver få till en positiv upplevelse av dem", säger han. 

I början av 2019 kan McDonalds Sverige ersätta plastsugrör med pappersversioner på alla restauranger, uppskattar Henrik Nerell.

Men redan inom kort kommer en plastattiralj försvinna, då McFlurry-muggen blir helt i papper. 

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer