1515

BP ger efter för påtryckningar – anpassar sig till Parisavtalet

Det brittiska oljebolaget BP tar åt sig av påtryckningar från en grupp investerare och åtar sig att rapportera hur bolagets strategi är förenlig med Parisavtalet. 

Foto:Hasan Jamali

Dessutom åtar sig BP att öka transparensen kring ett flertal frågor, som bolagets utsläppsmål och resultat.

Bakgrunden till BP:s åtaganden är investeraruppropet Climate Action 100+. 

Gruppen av investerare planerar att lägga fram en motion kring rapportering i enlighet med Parisavtalet på BP:s årsstämma i maj. Men efter dialog mellan investerarna och bolaget beslutar nu BP om rapporteringen i förtid.

”Vi välkomnar det konstruktiva engagemanget från Climate Action 100+ och efter noggrant övervägande har vi beslutat att ställa oss bakom den här motionen”, säger Helge Lund, ordförande för BP, i en kommentar.

Oljebolaget säger sig samtidigt vara angeläget om att bidra till att lösa den dubbla utmaningen kring att tillhandahålla mer energi och minska utsläppen. Helge Lund säger även att BP är fast beslutet att driva på energiomställningen och samtidigt öka värdet för aktieägarna.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?