1515
Annons

Är 'dude diligence' lösningen för jämställda förvärv?

Är jämställda bolag värda mer? Avokatfirman Vinge tycker att frågan ska tas med i ekvationen inför ett företagsförvärv. Nu lanserar de tjänsten 'dude diligence'.
”Ojämställdhet kan absolut leda till diskussioner om bolag”, säger Maria-Pia Hope, vd för Vinge.

Med dude diligence vill Maria-Pia Hope, vd för Vinge, sätta ljus på jämställdhet vid företagsförvärv.
Med dude diligence vill Maria-Pia Hope, vd för Vinge, sätta ljus på jämställdhet vid företagsförvärv.Foto:Amanda Lindgren
Maria-Pia Hope, vd för Vinge.
Maria-Pia Hope, vd för Vinge.Foto:Amanda Lindgren

Med 167 företagsuppköp till ett värde motsvarande 567 miljarder kronor i fjol säger sig Vinge vara störst på företagsförvärv och försäljningar, det som i branschen kallas M&A. Nu vill det svenska bolaget använda sin position för att öka jämställdheten i näringslivet.

Genom att lägga till tjänsten 'dude diligence' är det nu möjligt för företagsspekulanter att granska jämställdheten inom det bolag man överväger att köpa.

”Vi tycker att jämställdhet mellan män och kvinnor är viktigt, och det finns mer att göra - inte minst i vår egen bransch. Ett sätt är att lägga större fokus på jämställdhet vid due diligence, eftersom forskning visar att jämställda bolag är mer lönsamma”, säger Maria-Pia Hope, vd på Vinge.

Därför erbjuder advokatfirman nu kartläggning av jämställdhetsmål och könsfördelning i ledningsgrupp, styrelse och andra nyckelpositioner. Planen är att det ska ge ett bättre beslutsunderlag till kunderna, och den exakta utformningen kan komma att ändras framöver.

”Vi är fortfarande inne i ett tidigt skede. Man ska inte utesluta att tjänsten kommer utvecklas vidare tillsammans med våra kunder i takt med att vi benar ut vad som är viktigast för dem”, säger Maria-Pia Hope.

I dag är jämställdhet sällan med i beräkningen när bolag utreder om ett förvärv är intressant, även om ojämställdhet enligt Maria-Pia Hope kan leda till diskussioner. Nu hoppas Vinge att jämställdhetskartläggningar ska bli vanligare.

”Vi hoppas självklart att näringslivet tycker att vårt initiativ är rätt och viktigt. Vi hoppas också att det påverkar sättet man gör due diligence på, att det ska bli normalt att väga in den frågan.”

Advokatfirman har själva en lång tradition av att jobba med jämställdhet. Redan 2014 satte bolaget mål om att ha en jämn könsfördelning bland nyinvalda delägare, men än så länge har man inte nått det.

”Vi har samma utmaningar som många andra delar av näringslivet. Historiskt sett har vi haft många fler män på seniora positioner, vilket inte återspeglar hur vi rekryterar från universiteten. Men vi har kommit en bit på vägen framåt, från att vi 2014 hade runt 17 procent kvinnliga delägare så har vi nu 28 procent.”

Vilka reaktioner har ni fått på ert nya initiativ?

”Vi har fått många glada tillrop, folk som säger att det är en bra tjänst och är en blinkning till det homogena näringslivet. Många tycker att det är viktigt att frågan om jämställdhet får ytterligare belysning.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?