Annons

Apple lovar koldioxidneutralitet till 2030

Apple ska bli koldioxidneutralt i hela värdekedjan till 2030. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Tim Cook.
Tim Cook.Foto:Jeff Chiu

Apple presenterade på tisdagen sin plan för hur verksamheten framåt ska kunna rymmas inom planetens gränser. Redan i dag ligger man på netto noll i den egna verksamheten, enligt pressmeddelandet. Något som inom tio år ska gälla hela värdekedjan. 

”Företag har stor möjlighet att bidra till en hållbar värld. Men innovationerna som driver vår hållbarhetsresa är inte bara bra för planeten – de har hjälpt oss till mer energieffektiva produkter och ny ren energi”, säger bolagets vd Tim Cook.  

I faktiska siffror lovar Apple att minska utsläppen med 75 procent till 2030. Resterande 25 procent ska man försöka kompensera med ”innovativa lösningar för koldioxidavskiljande”. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?