ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Affärspressens klimatrapportering ökar

  • Foto: Henrik Montgomery/TT

Klimatrapporteringen i affärspress ökar samtidigt som rapporteringen i generella medier steg med nästan 38 procent under 2018. 

I snitt publicerades 230 klimatrelaterade artiklar om dagen i svenska medier under 2018 och klimatfrågan blev den näst största nyhetshändelsen efter det svenska riksdagsvalet. Det visar en rapport som Vi-Skogen har tagit fram med hjälp av medieanalysföretaget Retriever.

I den renodlade affärspressen ökade klimatrapporteringen med 17 procent under 2018, men av den totala klimatrapporteringen förekom bara 3 procent i affärstidningar. Dagens Industri ligger i topp med drygt en tredjedel av alla klimatartiklar i affärstidningarna. 

Dagens Industris redaktionschef säger i en kommentar i rapporten att tidningens hållbarhetsbevakning ännu är i sin linda, och att det finns många områden som de ännu inte hunnit börja med.

Retrievers analys visar också att intresset för näringslivets arbete med hållbarhetsfrågor har ökat generellt. Av alla klimatrelaterade artiklar utgjorde 13 procent artiklar som handlar om näringsliv och ekonomi i samband med klimatet. Dock finns ingen näringslivsledare med bland de 32 personer som syntes mest i klimatfrågan under 2018. Listan domineras av politiker.

Totalt publicerades 84 647 klimatartiklar i svenska dagstidningar under 2018. Vid en mätning som Retriever genomförde i går hade 43 817 artiklar om klimatet rapporterats i medierna, vilket tyder på att ökningen kommer fortsätta i år.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies