ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

AB Volvo permitterar chefen för ansvarsfullt företagande

  • Volvos lastbilstillverkning i Gent, Belgien Foto: Jack Mikrut

AB Volvos chef för ansvarsfullt företagande, Martina Klaus, är en av lastbilstillverkarens 20.000 anställda i Sverige som nu har permitterats under den pågående coronakrisen. Det rapporterar Aktuell Hållbarhet.

AB Volvo har till stor del har dragit ned verksamheten påverkar hållbarhetsarbetet, exempelvis frågor som rör omställning till nya bränslen.

”Vi bedriver omfattande forskning för att nå ett hållbart transportsystem, men utvecklingsprojekt i Sverige kommer stå still de kommande veckorna. I det här skedet påverkas vi såväl som hela samhället, hur mycket det kommer påverka vår verksamhet i längden går inte att svara på nu”, säger Claes Eliasson, chef för AB Volvos mediarelationer.

Han pekar samtidigt på att ett kort stopp inte behöver betyda så mycket för hållbarhetsarbetet i längden, eftersom kunskapen och tekniken finns kvar.

”Det är svårt att nu kvantifiera vad det här betyder. Vi befinner oss i ett exceptionellt läge. Om det exempelvis påverkar mål som vi har satt upp får vi återkomma till när verksamheten återgår till det normala.”

AB Volvos permittering innebär att de anställda ska vara borta från jobbet sammanlagt sex veckor under en tioveckorsperiod. Hur frånvaron ska fördelas varierar mellan avdelningarna. 

”Det är extremt få som jobbar nu och vi fokuserar därför på tre frågor. Det handlar om att skydda arbetstillfällen, skydda företaget och att skydda samhället i stort genom att underhålla befintliga lastbilar så att de kan levererar exempelvis mat och medicin”, säger Claes Eliasson.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer