1515

AB Volvo permitterar chefen för ansvarsfullt företagande

AB Volvos chef för ansvarsfullt företagande, Martina Klaus, är en av lastbilstillverkarens 20.000 anställda i Sverige som nu har permitterats under den pågående coronakrisen. Det rapporterar Aktuell Hållbarhet.

Volvos lastbilstillverkning i Gent, Belgien
Volvos lastbilstillverkning i Gent, BelgienFoto:Jack Mikrut

AB Volvo VOLV B +1,87% Dagens utveckling har till stor del har dragit ned verksamheten påverkar hållbarhetsarbetet, exempelvis frågor som rör omställning till nya bränslen.

”Vi bedriver omfattande forskning för att nå ett hållbart transportsystem, men utvecklingsprojekt i Sverige kommer stå still de kommande veckorna. I det här skedet påverkas vi såväl som hela samhället, hur mycket det kommer påverka vår verksamhet i längden går inte att svara på nu”, säger Claes Eliasson, chef för AB Volvos mediarelationer.

Han pekar samtidigt på att ett kort stopp inte behöver betyda så mycket för hållbarhetsarbetet i längden, eftersom kunskapen och tekniken finns kvar.

”Det är svårt att nu kvantifiera vad det här betyder. Vi befinner oss i ett exceptionellt läge. Om det exempelvis påverkar mål som vi har satt upp får vi återkomma till när verksamheten återgår till det normala.”

AB Volvos permittering innebär att de anställda ska vara borta från jobbet sammanlagt sex veckor under en tioveckorsperiod. Hur frånvaron ska fördelas varierar mellan avdelningarna. 

”Det är extremt få som jobbar nu och vi fokuserar därför på tre frågor. Det handlar om att skydda arbetstillfällen, skydda företaget och att skydda samhället i stort genom att underhålla befintliga lastbilar så att de kan levererar exempelvis mat och medicin”, säger Claes Eliasson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?