4 av 10 inköpare bryr sig inte om hållbarhet

Det är bara 30 procent av Sveriges små och medelstora bolag som väger in hållbarhet som en faktor vid sina inköp. Det visar en ny studie.

Enligt senaste upplagan av hållbarhetsstudien Sustainable Brand Index B2B har en knapp tredjedel av bolagen hållbarhet som en avgörande faktor vid inköp. 

För 27 procent är hållbarhet en av flera relevanta faktorer medan hela 40 procent säger att det inte är viktigt. 

Studien bygger på 600 intervjuer med exekutivt inköpsansvariga på företag med 40-500 anställda.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?