1515
Annons

Zennströms Atomico tar in 6,2 miljarder kronor

Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico tar in 6,2 miljarder kronor i en ny fond. Det visar dokument från SEC, skriver Techcrunch som fått summan bekräftad av bolaget.

I januari rapporterade Di Digital att Atomico var nära att ta in mellan 7 och 10 miljarder kronor i en ny fond. Nu står det klart att summan blir 6,2 miljarder (750 miljoner dollar). Det framgår av dokument från den amerikanska finansinspektionen SEC som nyhetssajten Techcrunch tagit del av. De skriver att de fått siffran bekräfad av bolaget.

Trots att siffran var något mindre än väntat är det ett stort steg upp, jämfört med Atomicos tredje fond på 3,9 miljarder kronor (476,6 miljoner dollar) från 2013.

Bakom Atomico står Skypegrundaren Niklas Zennstrom, samt tech-profilerna Mattias Ljungman, Hiro Tamura, Haroldo Korte, Yann DeVries och Siraj Khaliq.

Riskkapitalbolaget har nyligen expanderat sitt entreprenörsprogram. Idag gör man en del investeringar ihop med grundare som Alexander Asseily, mannen bakom Jawbone och State, Brent Hoberman, en av grundarna till Lastminute.com och Made.com, samt Ilkka Paananen och Mikko Kodisoja, männen bakom det finska spelundret Supercell, skriver Techcrunch.

Några av Atomico’s största investeringar sedan starten är de finska spelbolagen Rovio med succéspelet Angry Birds och Supercell med succéspelet Clash of Clans. Man var även en tidig investerare i Climate Corp, som såldes till Monsanto for cirka 8 miljarder kronor 2013.

I Sverige är Atomico delägare i Wrapp, Klarna och Truecaller.

Som Di Digital raporterat tidigare har Niklas Zennström tidigare i år rekryterat en rad tunga namn till Atomico i år.

Bland annat har Spotifys tidigare marknadschef Sophia Bendz anställts för att arbeta med marknadsföring, varumärkesstrategi och kommunikation samt hjälpa till att leta efter nya investeringsobjekt för Atomico i Stockholm. Hon blir Atomicos första egna representant på plats i Stockholm.

Läs mer: Hon ska hitta Zennströms nya Spotify

I samma veva rekryterade Atomico Niall Wass, operativ chef på Uber, Supercell-grundarna Mikko Kodisoja och Ilkka Paananen, och Carter Adamson, tidigare på Skype och grundare av startupbolaget Rdio.


Innehåll från FintechFactoryAnnons

Gör ditt företag mer lönsamt 2022: Outsourca

Blir 2022 året som ditt bolag ska vinna mark och bli mer lönsamt? I så fall så bör outsourcing vara en del av er strategi för ditt företag. Här listar FintechFactory några av de främsta skälen till att outsourcing kan gynna just ditt företag!

Oavsett om du har en startup, ett mindre eller medelstort företag som befinner sig i en tillväxtfas, eller om du redan är en större aktör på marknaden – outsourcing av kundtjänst kommer med flera fördelar som kan gynna just ditt bolag.

Här är fem anledningar till varför outsourcing av kundtjänst är lönsamt för dig som har ett fintech-bolag:

1. Outsourcing låter dig fokusera på kärnverksamheten

När du outsourcar en eller flera av ditt företags processer tillåts du lägga din fokus på kärnverksamheten. Genom att låta ett kvalificerat outsourcingbolag sköta din kundtjänst, marknadsföring eller social media content, kan du lägga din tid och energi på exempelvis produkt- och affärsutveckling.

2. Du kan spara stora pengar på outsourcing

Outsourcing av kundtjänst är väldigt kostnadseffektivt samtidigt som kvaliteten är hög. Etablerade outsourcingbolag som FintechFactory garanterar ett fast timpris som är samma oavsett om du vill ha kundtjänst på vardagar, helger eller högtider. Det tillkommer inga startavgifter eller extra avgifter i form av OB-tillägg eller liknande.

Detta innebär att du kan täcka upp din kundtjänst under dygnets alla timmar om det behövs. Detta har stor betydelse, särskilt vid perioder av hög belastning.

3. Sälj på flera marknader – täck upp med språkresurser för samtliga

Finns din verksamhet även utanför Sverige eller kommer ni att expandera utomlands? För dig som verkar inom Norden kan ni genom outsourcing få kostnadseffektiv kundtjänst på svenska, danska, norska och finska. Kanske finns ni redan i Europa eller USA? Kundtjänst på bland annat engelska, tyska, och franska stärker ert varumärke på respektive marknad och ger er fördelar över konkurrenterna. FintechFactory har idag kundtjänst på 15 olika språk och hjälper företag med sin kundservice över hela Europa, USA och Asien.

4. Outsourcing låter dig skala upp verksamheten snabbt och enkelt

Under säsongstoppar kan det vara svårt att snabbt skjuta till extra resurser, och att förlita sig på traditionella bemanningsföretag kan vara både dyrt och oberäkneligt. Med ett kvalificerat outsourcingbolag får du en lösning som är kostnadseffektiv och enkel att implementera. Du får snabbt kvalificerad personal på plats som jobbar dedikerat för dig.

5. Nå ut till fler kunder med influencer marketing

FintechFactory tillhandahåller inte bara tjänster inom outsourcing av kundtjänst. Med över 5 års erfarenhet av influencer marketing erbjuder vi även en välbeprövad och kraftfull metod för att nå ut till nya kunder.

6. Bonus: När det är svårt att få tag i utvecklare så finns våra tillgängliga

Vi har förstått, då vi jobbat med kunder inom fintech, att det finns ett skriande behov av utvecklare inom olika områden. Vi har därför satsat på att knyta till oss utvecklare för att tillgodose alla dessa olika ändamål.

Kontakta FintechFactory för mer information om att outsourca kundtjänst, influencer marketing och utvecklare. Välkommen att höra av dig till info@fintechfactory.se eller besök http://www.fintechfactory.se/

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FintechFactory och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?