1515

Zakaria Hersi ska hitta programmeratalanger i förorten

Zakaria Hersi gjorde succé i Nigeria med Kinnevik-ägda Efritin, en motsvarighet till Blocket. Nu är han tillbaka i Sverige för att säkra tillgången på programmerare och öka mångfalden i techbranschen genom eventet orten.io.

Zakaria Hersi står bakom orten.io som arbetar för att rekrytera programmerare från förorten.
Zakaria Hersi står bakom orten.io som arbetar för att rekrytera programmerare från förorten.Foto:Amanda Lindgren

Zakaria Hersi har stått på scen inför tusentals tech-människor. Men han säger att han aldrig varit så nervös som nu, då han ska prata inför klass 8b i Järvaskolan i Kista.

Nervositeten skiner dock inte igenom när han börjar prata om sin bakgrund, född i Somalia och inflyttad som fyraåring till Sverige, en berättelse som flera av eleverna, allihop med invandrarbakgrund, kan relatera till.

”Det finns inga barriärer, vilket är bra. Om man talar på Webbdagarna så kommer folk fram och ställer mer eller mindre vaga frågor men när man kommer hit då frågar de direkt: ’Vad tjänar du?”, säger Zakaria Hersi.

Det är inga krigszoner det handlar om, herregud, jag kommer från Somalia och inte ens där kallas det för no-go-zoner

Entreprenören som vill sammanföra techbranschen med talanger med invandrarbakgrund tar sig sedan tid att fråga varenda en av de samlade eleverna om deras framtidsplaner.

Det är Zakaria Hersis engagemang som ligger bakom satsningen på orten.io, ett program som har till syfte att utbilda personer mellan 18 och 35 år från så kallade ”No Go Zones” i programmering och sedan sammanföra dem med arbetsgivare.

Användningen av det kontroversiella uttrycket ”No Go Zones” är högst medvetet från Zakaria Hersis sida.

”Enligt polisen finns det cirka 55 no-go-zoner i Sverige idag. Vi försöker medvetet ta tillbaka uttrycket. Ingen som bor i de här områdena förtjänade det, vi vill bevisa att det finns positiva bilder här också. Det är inga krigszoner det handlar om, herregud, jag kommer från Somalia och inte ens där kallas det för no-go-zoner!”

Programmet riktar i huvudsak in sig på kvinnor och har haft ett event i Tensta och kommer att hålla ytterligare ett i Rosengård i Malmö i oktober och ett i Bergsjön i Göteborg i november.

Techföretag som Bambora, Paradox Interactive, Backing Minds och Qliro är några av de som erbjuder praktikplatser till programmets deltagare.

Tech har lägst barriärer, du behöver såklart kunskap men de skiter i vilket efternamn och bakgrund du har vilket de inte alltid gör i andra branscher.

I grunden är Zakaria Hersi marknadsförare men genom sitt arbete inom techbranschen så har han stött på ett återkommande problem, nämligen den kroniska bristen på programmerare.

”Jag har suttit i alla typer av techföretag och varje dag hör jag samma fråga; känner du folk som kan programmera? Samtidigt är arbetslösheten mycket större bland invandrare och nyligen anlända. Nu fokuserar jag på att vara bryggan emellan de här två”, säger Zakaria Hersi.

Foto: Amanda Lindgren

Enligt Zakaria Hersi finns det andra skäl till varför just programmering är ett bra område för integration.

”Tech har lägst barriärer, du behöver såklart kunskap men de skiter i vilket efternamn och bakgrund du har vilket de inte alltid gör i andra branscher.”

Mest känd är Zakari Hersi för att startat Nigerias motsvarighet till blocket, Kinnevik-ägda Efritin som på bara fem månader gick från noll till 150 anställda. Han imponerades av den entreprenörsanda som råder i landet och upplevelserna från den tiden ligger till viss del bakom hans inspiration till orten.io.

”I Nigeria såg jag ett företag som hette Andela som tog in afrikanska utvecklare i ett program för att lära dem att koda, för att sen hyra ut dem till Silicon Valley-företag. Om det funkar där så borde det funka även i Göteborg eller Stockholm.”

Orten.io är idag en förening men tanken är att det ska bli ett företag som ska växa med tiden. Just nu riktar sig Zakaria Hersi in sig på att förse techbranschen med programmerare. Men målet är att även andra branscher som har behov av arbetskraft ska kunna bemannas i framtiden.

Ett ytterligare mål är att på lång sikt även påverka branschens struktur.

”Någonstans måste man börja. Mitt mål är att skapa 1 000 utvecklare från förorten till 2020. Jag vet att det här lyckats när man ser att de här människorna börjar skapa företag och komma in i styrelser, det i sig är mycket mer värdefullt.”

Läs även: Digitala entreprenörer vill inspirera i förorten


Innehåll från HogiaAnnons

Stora fördelar med branschspecifik lösning för HR, lön och ekonomi

System för HR, lön och ekonomi är något alla företag behöver för att få verksamheten att fungera. Men beroende på vilken bransch man verkar inom ser behoven olika ut. Hogia har specialiserat sig på just branschinriktad expertis för att kunna ge sina kunder bästa möjliga stöd oavsett vilka utmaningar området innebär.

Alla företag har sina egna unika utmaningar och samma gäller för olika branscher. Ekonomi-, personal- och lönesystem är en stor del av många verksamheters dagliga arbete och något som fungerar allra bäst när det är väl anpassat. Hogia har därför nischat sig inom skräddarsydda helhetslösningar för olika branscher. Hogiagruppen består av 30 bolag med olika expertisområden. 

– Alla vi branschbolag inom Hogia vill jobba så nära våra kunder som möjligt och vara pålästa kring utmaningarna de möter i sin vardag. Varje bolag har sin branschspecifika support som kan sina kunders avtal och allt som rör lön och ekonomi inom det området, berättar Malin Karmteg, Sales Manager på Hogia Professional Systems.

Växer och krymper med kunderna

Förutom att ha stenkoll på allt från handelsavtal till kollektivavtal så erbjuder Hogia en helhetslösning tack vare ett brett utbud av branschinriktade programvaror. Hogia har även goda relationer med externa samarbetspartners inom olika nischer.

– Vi vill att våra lösningar ska vara hållbara över tid och att vår relation med kunden är ett långsiktigt partnerskap. Kunden ska kunna växa eller krympa i storlek med oss, och vi hjälper dem oavsett vilken fas de befinner sig i. Att få stötta en kund som förvärvar ett nytt bolag, går in i ett nytt verksamhetsområde eller omvandlar delar av sin verksamhet och kunna bidra med vår kunskap är något vi brinner för, säger Caroline Alfredsson, Sales Manager på Hogia Industrial Systems. 

– Vi har en styrka i att vi erbjuder en helhet och ett väldigt brett utbud. Vi kan erbjuda en lösning med terminalsystem, löne- och ekonomisystem och ett transportplaneringsystem till exempel. Sedan så underlättar det att vi pratar kundernas språk och kan både avtalen och terminologin i branschen, fyller Peter Törnqvist, Bolagschef på Hogia Public Systems, i. 

Tillgänglig support

Det personliga är något som genomsyrar hela verksamheten och något som blir särskilt synligt i Hogias support. Medarbetarna sitter i Stenungsund och kan nås inom ett par minuter via både mejl och telefon. Man får också prata med samma team varje gång vilket bygger upp ett förtroende, förklarar Malin Karmteg.

– Många kollegor i branschen går ifrån den personliga supporten men vi tror starkt på att man vill kunna ringa in och prata med någon utan att det ska vara telefonkö och svårt att komma fram. Vi har märkt att detta skapar trygghet och en nära relation till kunderna, avslutar hon.

Läs mer om Hogias lösningar här 

Läs mer om Hogias hållbarhetsarbete här 

 

Mer från Hogia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hogia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?