1515

Wingefors spelbolag ökar vinsten med 50 procent

Spelbolaget THQ Nordic ökar omsättningen för tredje kvartalet. Samtidigt drar vinsten iväg med 50 procent för miljardären Lars Wingefors bolag.

Lars Wingefors är vd och storägare i spelbolaget THQ Nordic.
Lars Wingefors är vd och storägare i spelbolaget THQ Nordic.Foto:pressbild

THQ Nordic levererade en omsättning på 84,7 miljoner kronor under det tredje kvartalet vilket var en ökning på 9 procent från de 77,9 Mkr bolaget omsatte under samma kvartal 2016. 

Av THQ:s totala omsättning på 84,7 miljoner kronor kom 63 miljoner från egna titlar. Ebitda-resultatet steg med 36 procent till 34,6 miljoner kronor som en följd av ökad lönsam försäljning och lägre licenskostnader.

Samtidigt som omsättningen och rörelseresultatet ökade gjorde även vinsten det. 

Resultatet efter skatt blev 19,0 miljoner kronor vilket är en ökning med 50 procent mot föregående år. 

Resultat per aktie hamnade på 0,26 kronor, vilket innebär en ökning med 24 procent jämfört med det tredje kvartalet 2016.  

Tidigare i höstas gjorde bolaget en nyemission på närmare 600 Mkr för att göra fler förvärv. Bland annat köpte THQ Nordic utvecklingsstudion Pieces Interactive i slutet av augusti.

”Vi fortsätter det intensiva arbetet med att utvärdera intressanta investeringsmöjligheter för att ytterligare förstärka vår position och långsiktiga tillväxt. THQ Nordic har en unik position och strategi på marknaden som vi kommer dra nytta av de kommande åren. Jag är övertygad om att 2018 kommer bli vårt mest spännande år hittills”, skriver Lars Wingefors i kvartalsrapporten.

Läs även: Här är Sveriges 28 techmiljardärer 2017

Lars Wingefors, grundare av och vd för THQ Nordic, är ny på Di Digitals lista över Sveriges techmiljardärer. Hans bolag noterades i november i fjol till teckningskursen 20 kronor och handlades under måndagen för 76,50 kronor per aktie. Följ kursen här.

Det innebär att THQ Nordic är Sveriges näst största spelutvecklare på börsen, strax efter Paradox Interactive, med ett marknadsvärde på cirka 6 miljarder kronor. Lars Wingefors är i dag god för över 2,8 miljarder kronor i aktier.

Läs även: Så går det för det nordiska spelundret på börsen

Finwire/ Direkt/ Di Digital


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Håll dig uppdaterad i standardiseringsarbetet

Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.
Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

SEK Svensk Elstandard ansvarar för all elektroteknisk standardisering i Sverige och i deras kommittéer deltar medlemmar från myndigheter och företag runt om i hela Sverige. Att hänga med i standardiseringen är en fördel på många plan.

– Att följa den senaste standarden underlättar och skänker en trygghet i att allt är tillverkat och installerat på rätt sätt, säger Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

En standard kan i praktiken handla om en klassificering, måttangivelse, säkerhetsfordran eller dokumentation av olika slags elektrotekniska produkter – kort sagt kan man säga att det är en slags uppsättning av förhållningsregler. Myndigheter, organisationer och företag kan delta i SEKs kommittéer och på så sätt påverka framtidens standarder.

– Det kan ta upp till fem år att få igenom en ny standard och med ett så långsiktigt arbete får man insyn och en unik chans att påverka, säger Krister Elfgren.

I nuläget är de runt 800 personer som deltar i SEKs kommittéer, men det finns kapacitet för många fler. SEK är svensk representant i organisationen IEC, som arbetar fram standarder på global nivå. Ju fler medlemmar i de svenska kommittéerna, desto större konkurrenskraft får Sverige internationellt.

Håll dig uppdaterad med SEK e-Standard!

I takt med att tekniken utvecklas, revideras och aktualiseras också standarder och handböcker. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring vilka standarder det är som gäller för stunden, något som kan vara lättare sagt än gjort. SEK e-Standard är abonnemangstjänsten som hjälper dig med det. Genom att prenumerera på SEK e-Standard får du tillgång till standarder och handböcker inom ditt område, som alltid är uppdaterade enligt det allra senaste.

– Med SEK e-Standard går rättelser, tillägg och revideringar automatiskt in i systemet och säkerställer att alla standarder är uppdaterade. När man loggar in på sitt abonnemang får man en god översikt över sina standarder och mer behöver man inte göra – det sköter vi, säger Krister Elfgren.

Det ska vara lätt att göra rätt

Att alltid utgå från en standard är det bästa, säkraste, enklaste och mest effektiva sättet att kvalitetssäkra sitt arbete. När man vet att man jobbar enligt de senaste standarderna fortlöper arbetet både smidigt och kostnadseffektivt.

– Med en aktuell standard eller handbok är det lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

 

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?