1515

Wikimedias Sverigechef hoppar av

Jan Ainali lämnar jobbet som verksamhetschef för Wikimedia Sverige, som driver uppslagsverket Wikipedia, efter nästan åtta år. “Det är dags för någonting annat”, säger han.

Jan Ainali lämnar jobbet som verksamhetschef på Wikimedia Sverige.
Jan Ainali lämnar jobbet som verksamhetschef på Wikimedia Sverige.Foto:Holger Motzkau, Wikipedia/Wikimedia Commons (cc-by-sa-3.0)

Jan Ainali började arbeta för Wikimedia Sverige redan 2007, när föreningen bildades. De senaste tre åren har han varit verksamhetschef och därmed ansvarig för föreningens arbete i Sverige.

“Det är dags för någonting annat, helt enkelt. Jag kommer att starta eget och jobba med områden där jag tycker att jag är duktig. Jag har en bakgrund som innovations- och designingenjör och har såklart mycket erfarenhet från olika webbprojekt”, säger han till Di Digital.

Svenska Wikipedia föddes redan i maj 2001 och var en av de första icke-engelskspråkiga editionerna av uppslagsverket. Föreningen Wikimedia Sverige grundades år 2007 för att stötta och hjälpa den svenska sajten att växa.

“Vi har jobbat mycket med museér och arkiv för att de ska nå ut via vår plattform, med bilduppladdningar, länkar till databaser och så vidare. Vi har också jobbat mycket med utbildningssektorn, till exempel har vi hjälpt många lärare att förstå hur man kan jobba med Wikipedia på ett pedagogiskt vis”, säger Jan Ainali.

Arbetet har, av allt att döma, gett utdelning. Svenska Wikipedia redovisar idag i genomsnitt 4 miljoner sidvisningar om dagen. Enligt egen utsago är den Sveriges sjätte mest välbesökta sajt, efter google.com, google.se, facebook.com, youtube.com och aftonbladet.se.

Både i Sverige och internationellt drivs Wikipedia som en ideell förening. Sajten är beroende av donationer från allmänheten för att överleva.

Med jämna mellanrum väcks frågor om huruvida projektet i framtiden kommer ta in annonser för finansiering. Den möjligheten avfärdar dock Jan Ainali:

“Det kommer aldrig att hända. Det är vi helt övertygade om. Däremot är vi väldigt beroende av vår årliga kampanj för donationer, där får vi in nästan alla våra pengar.”

I fjol mottog Wikipedia donationer från över 4 miljoner privatpersoner, säger Jan Ainali. Den genomsnittliga gåvan var på 15 dollar, vilket alltså gav intäkter på närmare en halv miljard kronor.

“Vi i Sverige får en del av de pengarna. Det är många bäckar små som gör att det fungerar”, säger Jan Ainali.


Innehåll från ENFOAnnons

Säkra accesstjänster – en affärskritisk fråga

Under de senaste åren har allt fler verksamheter flyttat såväl beteenden, affärer och relationer från fysiska miljöer till digitala. Denna utveckling accelererades av pandemins intåg och de förändrade förutsättningarna medför vissa risker.

– Behovet av heltäckande, snabba och flexibla identitets- och accesslösningar för kunder, anställda och partners har därför skjutit i höjden – med god anledning, betonar Patrik Duckert på IT-tjänsteföretaget Enfo.

Läs mer om Enfos tjänster inom Identity and Access Management (IAM)  

Hoten mot digitala verksamheter och aktörer ökar allt mer. Att motverka identitetsbedrägerier, hantera accessrisker och säkra kunddata har därför blivit affärskritiska utmaningar för många företag. En avgörande faktor i arbetet med att möta dessa utmaningar är att skapa trygg och säker åtkomst till data och att säkerställa att rätt instans enbart når den information som den ska nå, oavsett om det rör sig om kunder, anställda, partners eller IoT-enheter. 

– Det handlar om att skapa ett digitalt förtroende – digital trust. Den digitala transformationsresan medför nämligen att vi förlorar det personliga mötet, vilket kan skapa svårigheter, konstaterar Patrik, som är ansvarig för enheten Digital Identity inom affärsområdet Digital Trust på Enfo.

För att stötta sina kunder i att genomföra en säkrare digital transformationsresa har Enfo tagit fram ett nischat samlat erbjudande, med en hållbar identitetslösning, avancerad cyber security och en dynamisk end user experience. Sarvi Glemfors, ansvarig för enheten User Engagement inom affärsområdet Digital Trust på Enfo, betonar att nyckeln är att ge användarna stöd i att fatta rätt beslut. 

– Med rätt accesslösningar skapar vi en trygghet hos medarbetarna. Att exempelvis ge översikt av hur data delas och används eller vem som har behörighet, utan att vara en bromskloss, lägger grunden för att på lång sikt förändra beteendet hos användarna. På så vis hjälper man medarbetarna reflektera över sina egna behov och beteenden, vilket i slutänden leder till säkrare hantering av data.

Läs mer om Enfos identitetstjänster

Hastighet och agilitet i fokus

Patrik konstaterar att det ur ett tekniskt perspektiv i ett första skede handlar om hastighet och agilitet. Människor förväntar sig snabb kommunikation och snabba rutiner i sin digitala vardag, på samma sätt som de gör vid fysiska möten. En medarbetare som måste vänta på att få tillgång till rätt system eller data tappar i produktivitet, medan en kund som är köpbenägen söker sig någon annanstans om den inte kan fullfölja sitt köp på ett snabbt och smidigt sätt sätt. 

– I det digitala mötet finns inget socialt lim, utan man kommunicerar på helt andra premisser. Kraven på hastighet är inget nytt, men har aktualiserats det senaste året. Samtidigt har människor blivit allt mer säkerhetsmedvetna, varpå de förutsätter höga säkerhetsnivåer. I grunden handlar även detta om tillit; oberoende om jag är anställd eller kund behöver jag kunna lita på att systemet ger bra skydd.

Inled med dataklassificering

Att bygga säkra nät och tjänster kan dock vara lättare sagt än gjort. Patrik rekommenderar att som första steg ta hjälp av en expert för att genomföra en djuplodande klassificering av alla sina data, delvis för att kartlägga vilka säkerhetslösningar som behövs för respektive material men även för att få hjälp med att utforma system och teknik som passar företagets specifika infrastruktur.

– Har alla i företaget tillgång till alla data blir man naturligtvis väldigt effektiv, men det kanske rör sig om information som är så pass känslig att effektiviteten inte är värd det. Det måste alltså finnas en balans mellan effektivitet och integritet, särskilt när nya tjänster lägger allt mer av ansvaret för säkerheten hos slutanvändaren, konstaterar Patrik som avslutning.

Läs mer om Enfos erbjudande inom accesstjänster

Mer från ENFO

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ENFO och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?