1515

Wellstreet startar nytt program med techjätte

Riskkapitalbolaget Wellstreet går in i ett nytt samarbete med ytterligare en techjätte. Nu drar de igång ett investeringsprogram tillsammans med Amazon Web Services. 

Guido Bartels, chef för AWS i Norden och Baltikum, och Mikael Wintzell, vd på Wellstreet.
Guido Bartels, chef för AWS i Norden och Baltikum, och Mikael Wintzell, vd på Wellstreet.Foto:Wellstreet.

I september drog det svenska riskkapitalbolaget Wellstreet igång en ny inkubator tillsammans med Google – den första i Norden av sitt slag. 

Läs mer: Google startar inkubator med Wellstreet 

Nu har Wellstreet lockat ytterligare en techjätte till Stockholm. 

Under gårdagen blev det känt att riskkapitalbolaget startar ett investeringsprogram tillsammans med Amazon Web Services. Den första omgången pågår i sex månader. Fokus ligger på bolag inom bland annat fintech och artificiell intelligens. 

De bolag som blir antagna kommer att ges handledning, tillgång till kontorslokaler och en första såddinvestering.  Enligt Forbes rör det sig som minst om cirka 500 000 kronor. 

Bland annat kommer experter från Amazon Web Services finnas tillgängliga på Wellstreets tech- och innovationshub The Factory, som en resurs för bolagen. 

”Vi är exalterade över att arbeta tillsammans med Wellstreet för att skapa en dedikerad plats där nordiska fintech-entreprenörer kan koncentrera sig på att förvandla sina idéer till framgångsrika affärer”, säger Guido Bartels, chef för AWS i Norden och Baltikum, i ett pressmeddelande. 

Programmet går under namnet The Wellstreet Fintech Loft och drar igång i början av januari 2020. 

The Factory är enligt de själva den största tech- och innovationshubben i Norden. 

”De senaste åren har vi sett allt fler fintechbolag bygga sina affärer hos AWS än hos någon annan molntjänst, och vi är förväntansfulla över att se vad för nytt som kommer ifrån den här skaran på Wellstreet Fintech Loft”, avslutar Guido Bartels. 

Läs mer: De startar bootcamp för kvinnliga grundare 


Innehåll från TableauAnnons

Kraften i data – Tableau rustar bankerna inför framtiden

Den pågående transformationen av finansbranschen innebär stora utmaningar för de företag som ännu inte anpassat sin verksamhet till den digitala verklighet vi lever i. Den världsledande analysplattformen Tableau hjälper bolag att bli mer digitala, datadrivna och rustade inför framtiden. 

– Att förändra hur du ser på och hanterar din data hjälper dig att driva din digitala transformation, säger Fredrik Holmgren, nordisk säljchef på Tableau Software. 

Pandemiåret 2020 har drivit fram och skyndat på den digitala utveckling som redan pågått länge. För finansbranschen innebär det att förlegade system och manuella processer måste bytas ut snabbt och ge plats åt nya arbetssätt samt kompletteras med ny, relevant kompetens. Många banker och finansbolag använder fortfarande äldre system som skapar stora utmaningar för verksamheten.

Tableaus erbjudande går ut på att stötta verksamheter på data- och digitaliseringsresan. Detta genom att bland annat samla data från olika källor och på ett säkert sätt skapa en gemensam analysbild som påskyndar den insiktsdrivna affärsstrategin. Det i sin tur frigör potentialen hos medarbetarna att förstå viktiga frågor och hur de ska arbeta mot gemensamma lösningar. 

– Sammanhållningen och gemenskapen inom verksamheten är helt central för att man ska lyckas och genom att erbjuda medarbetare ett analysverktyg via självbetjäning får medarbetaren en större frihet att se nya affärsmöjligheter utan att behöva vänta på IT och IT frigör tid till annat, säger Fredrik Holmgren.

Viktigt att förstå kundernas behov

Den digitala eran kommer med ökade krav på bankernas service. Tableau ser att nyckeln till ett bra kundbemötande är att möta kundernas behov på djupet; hur komplext ärendet än är måste kundupplevelsen vara snabb och friktionsfri.

– Det handlar inte längre om att svara på förändringar på marknaden, det handlar om att förstå kundbehov och att möta dem innan konkurrenterna gör det. Banker kan växa med upp till 27,5% bara genom att förbättra deras kundupplevelse, säger Fredrik Holmgren.

Men det är inte bara kraven på kundbemötande som behöver ses över. Regleringar när det gäller data- och integritetsfrågor skärps i takt med den digitala utvecklingen och för att uppfylla de nya lagkraven krävs en förbättrad datakapacitet. Fredrik lyfter vikten av att vara proaktiv. 

– När reglerna skärps är det viktigt att vara beredd. Dina uppgifter kan ge dig full insyn i risk, försäljning och kundnytta och att samtidigt samla in dem kan bidra till att förekomma eventuella framtida lagkrav.

Kraften i data

Kraften i data är stark. Den kan hjälpa till att övervinna kostnads- och processineffektivitet, förbättra riskhanteringen samt ge finansiella organisationer verktyg att identifiera nya hot samt förutsäga och varna för potentiellt bedrägeri.

– Att välja den digitala vägen handlar inte bara om framtiden för finansbranschen, utan man bör agera redan idag. Företag som inte anpassar sig till den nya digitala verkligheten står inför mycket verkliga och växande risker. Data ligger i hjärtat av denna omvandling, avslutar Fredrik Holmgren.

 

Mer från Tableau

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tableau och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?