1515
Annons

Voi tvingas ge upp i elcykelbråk värt 400 miljoner

Voi får inte pröva den förlorade upphandlingen av elcyklar i Stockholm. Det slår högsta förvaltningsdomstolen fast, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Vois prototyp har tagit fram en elcykel som är tänkt att användas för uthyrning.
Vois prototyp har tagit fram en elcykel som är tänkt att användas för uthyrning.Foto:Press och TT

Den spanska aktören Marfina vann ett kontrakt med Stockholms stad för uthyrning av elcyklar värt 400 miljoner under sju år. 

Voi som förlorade upphandlingen valde då att överklaga beslutet. Förvaltningsrätten i Stockholm underkände då Marfinas anbud. Huvudanledningen var att giltighetstiden i deras ansökan löpt ut.

Det såg då ut som att upphandlingen skulle göras om, men i januari beslutade Kammarrätten att upphäva förvaltningsrättens beslut. Nu står det klart att den sista instansen, högsta förvaltningsdomstolen, har valt att inte ta upp ärendet, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Utslaget innebär att upphandlingsprocessen inte ska göras om, vilket innebär att Marfinas bud står fast.

Enligt handlingar från domstolen saknas det skäl att ge prövningstillstånd då målet varken ger ledning till rättstillämpning eller att det finns andra synnerliga skäl.

Regeringen vill slopa höjd bränsleskatt

Finansminister Mikael Damberg (S).
Finansminister Mikael Damberg (S).Foto:TT

Sverige går mot kärvare ekonomiska tider och då är det inte läge med höjda skatter, säger finansminister Mikael Damberg (S) till TV4 och föreslår därför att den inflationsstyrda höjningen av drivmedelsskatten ska stoppas tillfälligt.

”Det är inte rimligt med de höga bensin- och dieselpriserna att vi då automatiskt skulle få en skattehöjning vid årsskiftet, det tycker inte jag är rätt politik i det här skede”, säger Damberg till kanalen.

Regeringen har tidigare gått fram med förslaget om att pausa uppräkningen av reduktionsplikten för bensin och diesel för 2023.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera