I Vois ägarled finns personer med kopplingar till ryska staten och ryskt näringsliv, något Dagens industri rapporterat om och som grundaren Fredrik Hjelm har kommenterat. Kopplingar till Ryssland har blivit en csr-fråga för bolag, och i fallet Voi har det mötts med ifrågasättande av politiker i såväl Bristol som Stockholm.
Men rapporteringen föll inte grundaren i smaken och natten till måndagen gick han till angrepp mot media i en serie tweets.
I dessa framgick att han, tillsammans med Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski – som ofta själv tar till Twitter för att markera mot medier – har pratat om hur en plattform skulle kunnas byggas för att betygsätta journalister efter bland annat ärlighet.
Hjelm erkände att det inte var en färdig idé utan att han gärna tog emot feedback från sina följare – något som slutade med en tämligen överväldigande del negativa svar.
”Läst genom de flesta kommentarerna nu och är tacksam för alla åsikter. Lärt mig väldigt mycket och inser att det nog är bäst att gå och sova nu och dra ett streck över denna idé”, skriver Fredrik Hjelm på Twitter under måndagskvällen.
Han konstaterar också att han är en passionerad supporter av fri press och alltid vill vara transparent när han pratar med journalister.
”Som någon som vill lösa problem lade jag fram en idé om en ’Glassdoor’ för journalister (Glassdoor är en amerikansk plattform där anställda anonymt kan betygsätta företag, Di:s anm.). Det var ett känsligt ämne. Några gillade idén, andra inte, och jag ser nackdelarna med det och har lärt mig mycket från kommentarer och reaktioner i dag”, skriver han vidare.
Flera medier rapporterade också om Fredrik Hjelms mediekritik, däribland Di.
Det i sin tur fick Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski att ta till samma mikroblogg för att stötta vännen. I sitt svarar kring att grundare – som de två nämnda – bara är sura över att få negativ publicitet, frågar han sig om det verkligen är ”techsnubbar” som inte tål kritik:
”Fredrik Hjelm med 800 följare undrar om kan vi stärka fria ordet och minska risk för klickdriven förtroendekris? DN, SvD, Di, med miljoner läsare, svarar med spaltmeter av förenklingar/förlöjliganden. Var är ödmjukheten, nyfikenheten? Vem tål inte kritik?”, skriver Siemiatkowski.
Di har sökt Fredrik Hjelm för en kommentar.