1515
Annons

VNV Globals snabba matbud till Finland

Finlands mat är vår – i alla fall om Kavall får bestämma.

Grundat i Sverige som en utmanare till Foodora har bolaget på kort tid öppnat sina ”dark stores” på flera platser och blickar nu alltså österut.

Kavalls team: Peter Simon, grundare, Carl Tilgmann, Finlandschef, John-John Tengberg, vd och grundare, och Robin Rendahl, grundare.
Kavalls team: Peter Simon, grundare, Carl Tilgmann, Finlandschef, John-John Tengberg, vd och grundare, och Robin Rendahl, grundare.

Finland gav oss Wolt, vilket också är en av anledningarna till att Kavall nu tror sig kunna slå sig in på den finska marknaden – först i Helsingfors, sedan i Tammerfors.

”Vi tror mycket på Finland då man redan visat mognad för leveranser till dörr och skördat bolag såsom Wolt. Dessutom premieras innovation mycket i Finland, och därför tror vi man kommer uppskatta en sådan här förändring i en annars något stillastående livsmedelsmarknad”, säger John-John Tengberg, vd och medgrundare för Kavall, i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Kinneviks Mathem tar upp kampen om snabba leveranser 

Fenomenet ”dark stores” kommer starkt. Idén bygger på centralt placerade matbutiker i storstäder som bara servar bud. På så vis kan butikerna vara mindre till ytan, ha färre anställda, men ändå sälja lika många olika varor som vanliga livsmedelsbutiker.

Kavall uppger att de levererar varor till sina kunder på 10 minuter från att beställningen görs i bolagets app.

”Viktigast för oss är att vi har nöjda kunder, och målet är att alltid skapa en ’wow’-känsla. Det har varit en stor del av framgången hittills i Sverige”, säger John-John Tengberg.

Kavall stängde tidigare i år en första större finansieringsrunda på 50 miljoner kronor som leddes av Voi-investeraren VNV Global VNV -1,04% Dagens utveckling (tidigare Vostok New Ventures). Bolaget värderades då till 285 Mkr.

Bolaget har i dag verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?