1515
Annons

Viggo Cavling vill locka unga att videotindra

Som Tinder, fast med video. Så beskrivs tjänsten som ska ta nätdejtandet till nästa nivå. Bakom appen står bland andra Mazily-grundaren Olle Morin och Viggo Cavling. 

Teamet bakom Himynameis.
Teamet bakom Himynameis.Foto:Privat

Himynameis låter singlar spela in fem sekunder långa videoklipp för att presentera sig. Användaren kan sedan hitta singlar som befinner sig geografiskt nära. Med appen följer ett manus där användaren bland annat instrueras att säga sitt namn i presentationen.

”Det sänker tröskeln för att spela in video och med ett manus som stöd kan användaren lättare improvisera kring det”, säger bolagets vd Ludvig Lindström. 

Videoklippen måste spelas in i appen, främst för att filmerna ska vara färska och autentiska. Ludvig Lindström tycker att det finns ett problem med att dejtingappar generellt använder bilder.

”Vi vill skapa bättre matchningar och man kan aldrig vara riktigt säker på att den man pratar med verkligen är personen på bilden. Det kan också vara gamla bilder eller bilder tagna i vissa vinklar, men det är inte lika lätt att luras med en video som spelas in i appen."

Himynameis vänder sig primärt till 18–25-åringar.

”De som tillhör Snapchat-generationen är inte rädda för att spela in video och det är där vi ser att det finns störst potential.”


Dejtingappen Himynameis vänder sig till primärt till människor i åldern 18–25.

Malmöbolaget Hi Group, som ligger bakom Himynameis, består förutom Ludvig Lindström av Olle Morin, medgrundare av nätdejtingtjänsten Mazily med 70 000 användare, och Resumés tidigare chefredaktör Viggo Cavling.

Hittills har de finansierat utveckligen själva tillsammans med en mindre investering från Almi företagspartner. Ludvig Lindström räknar med att bolaget behöver ta in kapital inom ett halvår.

”Initialt jagar vi inte intäkter, vi vill först se om appen attraherar användare. Tanken är att den, efter en initial marknadsföringsinsats, ska spridas bland användare på samma sätt som Tinder har gjort. Sverige är vår testmarknad och faller det väl ut här så vill vi så klart skala upp tjänsten utomlands.”

På sikt ser Ludvig Lindström att man implementerar en betallösning i appen för att generera intäkter.   

”Med en bas på 50 000–100 000 medlemmar så kan vi rulla ut en freemiummodell med reklam och en premiumtjänst med extra funktioner.”

Läs även: Så bestämmer Tinder hur åtråvärd du är


Innehåll från Wittra Sweden ABAnnons

Ny enkel lösning för 3D-positionering förutspås revolutionera möjligheten för IoT inom bygg och fastighet

Företaget Wittra har en ny lösning för automatisk 3D-positionering av sensorer, byggd på en öppen radiostandard som förstärker erbjudandet från redan existerande stora LPWAN leverantörer som LoRa och MIOTY, via Wittras nyligen lanserade Unified Gateway.

– Nu kan alla fastighetsutvecklare accelerera utvecklingen mot smarta fastigheter genom att enkelt och snabbt installera sensorer. Det är en game-changer för hela branschen, säger Patrik Johansson, Partner & Strategic Advisor på Wittra.

I smarta fastigheter används sensorer för digitalisering och automatisering av processer för att optimera drift och skötsel men också komfort och säkerhet. Det sänker de totala kostnaderna och ökar samtidigt värdet på fastigheten.

Den här utvecklingen har dock försvårats av höga kostnader för installation och igångsättning.

Det svenska företaget Wittra har efter 10 års arbete och över 60 patent utvecklat en kommersiell lösning för 3D-positionering som gör det enklare, billigare och snabbare att göra fastigheter smarta.

– Vi kan sätta upp sensorerna i varje rum och de vet själva i vilket rum de finns. En färdig installation i en fastighet som tidigare tagit två veckor till hög kostnad görs nu på en dag till låg kostnad, säger Håkan Dackefjord, Chief Commercial Officer på Wittra.

Wittras infrastruktur öppnar för många leverantörer

Sensorernas uppgift kan enkelt ändras genom FOTA, alltså ny programvara.

– Man kan alltså byta roll på sensorn och använda den i ett annat syfte. Det gör vår lösning digitalt hållbar, säger Patrik Johansson.

Wittra jobbar med globala distributörer så som Farnell och Mouser. Det möjliggör för partners och kunder att nyttja Wittras teknologi på en stadigt växande världsmarknad för IoT.

Wittras teknik har många användningsområden, som till exempel i byggsektorn. Där kan små sensortaggar placeras på material och utrustning.

– Man kan då enkelt följa materialflödet eller snabbt hitta rätt verktyg. Det ökar effektiviteten dramatiskt. Man kan mäta framdrift och avvikelser och få en bättre överblick, avslutar Patrik Johansson.

Läs mer på: www.wittra.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wittra Sweden AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?