Hoppa till innehållet

Annons

"Vi uppmuntras bara bli prinsessor och delfintränare"

Fixa fler förebilder, utbilda riskkapitalisterna och jobba med rutiner kring föräldraledighet. Besökarna på årets upplaga av Women in Tech har gott om idéer kring hur kvinnor ska kunna ta större plats i techvärlden.

Anna Branzell tycker att techvärlden behöver fler kvinnliga förebilder.
Anna Branzell tycker att techvärlden behöver fler kvinnliga förebilder.Foto:Sven Carlsson

Louisa Vaz Ferreira

Luisa Vaz Ferreira, pr-ansvarig på Looklet

Det handlar om att locka till sig tjejer redan i en tidig ålder. Vi får med oss en del tjejer i dag, men bara tre av 100 ansökningar är från kvinnor. Att kvinnor inte har en röst i den här världen har att göra med huruvida vi har rätt bakgrund och om vi över huvud taget har lockats till det här fältet från början. Det problemet måste lösas tidigt i åldrarna.

Läs mer: Här är kvinnorna som formar tech-Sveriges framtid


Martina Bennarp, kommunikatör

Martina Bennarp, kommunikatör

 Det är att förändra det strukturella upplägget och den generellt låga medvetenheten om jämställdhet bland riskkapitalisterna, de som gör investeringarna. Då skulle man slippa att andelen kvinnliga grundare är så mycket lägre på riskkapitalnivå än bland nygrundade bolag generellt.

 


Peter Frey

Peter Frey, produktutvecklingschef på Expressen

 Om man ska lyckas attrahera kvinnor till företag är det viktigt att ha en bas för att göra det. För att utvdiga den behöver vi få fler kvinnor som syns och hörs. Det är bolagens ansvar. Vi gömmer oss ofta bakom att det inte finns så många, och då blir det inte fler.

Läs mer: Kommentar: It-nörden är förlegad 


Elisabeth Larsson och Elin Frisk

Elin Frisk, affärsanalytiker på Daniel Wellington (th)

Jag tror att det handlar om att börja jobba med tjejerna när de är mycket yngre. Att få dem att börja koda i skolan och att börja uppmuntra tjejer att jobba inom tech. Vi blir bara uppmuntrade att bli prinsessor och delfintränare.


Lydia Sundin

Lydia Sundin, managementkonsult

 Det handlar om möjligheter att få samma förutsättningar som männen har i dag när det kommer till IT, kultivera våra idéer och anta viktiga roller för att komma vidare. Det handlar om skolan lika mycket som arbetsplatserna.

Läs mer: Nio av tio riskkapitalinvesteringar går till en man


 

Jonny Strömberg

Jonny Strömberg, medgrundare på Confetti

 Just det här med att ha förebilder är det jag tror mycket på för att få in fler kvinnor i tech. Ju fler kvinnor vi får in, desto mer plats kommer de att ta naturligt. Jag tror att man måste lyfta fram kvinnor i alla möjliga olika sammanhang. Det handlar inte om att nå en 50-50-fördelning över allt, utan om att lyfta fram personer som inte är vita män i 30-årsåldern.


Anna Branzell

Anna Branzell, projektledare på Basefarm

 Vi behöver fler kvinnliga förebilder och att man tänker medvetet om detta när man rekryterar folk i techbranschen. Det ökar möjligheterna när man ser att det finns fler kvinnor inom branschen. Och denna typ av events, där man möter folk, utbyter erfarenheter och ger varandra tips.

Innehåll från NutanixAnnons

Ökade molnkostnader en växande IT-utmaning, enligt ny undersökning från Nutanix

Datahanteringen blir mer komplex när molninstallationer diversifieras. I samband med detta har kostnadskontroll i molnet vuxit till en av de största utmaningarna för företag och organisationer.

Nutanix, en ledande aktör inom styrning av datacenter och hybrida moln, genomför årligen undersökningen Enterprise Cloud Index (ECI), som mäter företagens utveckling inom molnanvändning. Årets undersökning visar att en klar majoritet, 85 % av de tillfrågade, tycker att kostnadskontroll i molnet är en av de största utmaningarna för IT-avdelningen. En tredjedel (34 procent) svarade att det är en ”betydande” utmaning. Nästan hälften av de tillfrågade (46 procent) avser att flytta vissa applikationer till lokala datacenter under det kommande året.

– Organisationer brottas med den nuvarande hanteringen av applikationer- och databaser, där data finns i såväl edge-lösningar i olika moln och i datacenter.  Årets undersökning visar samma sak som vi hör från kunderna; att det finns ett behov på marknaden av en modell som hjälper till att bygga, driva, använda och styra ett hybridmultimoln med stöd för alla typer av applikationer, säger Mats Ericson, regionchef för Sverige, Danmark och Island på Nutanix. 

Under de senaste fem åren som ECI har genomförts har respondenternas attityd drastiskt gått mot användning av multipla IT-miljöer. 2018 svarade över hälften av de tillfrågade att de föreställde sig att de en dag uteslutande skulle köra alla workloads i antingen ett privat- eller offentligt moln. I stället för att arbeta för att konsolidera sig på en viss infrastruktur eller IT-driftsmodell, vilket verkade önskvärt 2018, ser de flesta företag nu nödvändigheten och fördelarna med att köra workloads i en kombination av offentliga moln, i datacentret och via edge computing.

Målet för organisationerna är nu att göra denna hybrida driftsmodell mer effektiv. Den växande mångfalden av molninstallationer skapar en enorm komplexitet i hanteringen av data i olika moln. Smarta verktyg som gör det möjligt för organisationer att tillhandahålla, flytta, hantera, övervaka och säkra applikationer och data från en enda konsol och på ett enhetligt sätt blir allt viktigare för IT. Nästan alla respondenter i undersökningen säger att de skulle ha nytta av att ha ett enda, enhetligt sätt för att hantera applikationer och data i olika IT-miljöer.   

Andra viktiga slutsatser från årets rapport är bland annat följande: 

De flesta organisationer använder mer än en typ av IT-infrastruktur, och nästan alla är överens om att det idealiska vore att ha en plattform som kan hantera alla på ett konsekvent sätt.

Data styr företagens infrastrukturbeslut med datasäkerhet, skydd och återställning som de viktigaste drivkrafterna.

Hållbarhet är nu en IT-prioritet. Nästan alla (92 procent) respondenter håller med om att hållbarhet är viktigare för deras organisation än för ett år sedan. 

Om du vill veta mer om rapporten och resultaten kan du ladda ner hela Nutanix Enterprise Cloud Index här.

 

 

 

 

Mer från Nutanix

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nutanix och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera