1515

Vässla-grundare ska fixa pendlandet – med nytt abonnemang

Gänget bakom fordonsuppstickare som Vässla och Niu lanserar en ny tjänst för abonnemang på lättare elfordon. Med start i slutet på månaden blir de först ut i Europa med långtidsuthyrning av både elcyklar och mopeder. Målet är att få flera att pendla grönt.

Mikael Klingberg, Peter Klangsell och Jonas Rundqvist som tillsammans utvecklat det nya abonnemanget på mindre elfordon som går under namnet Movs.
Mikael Klingberg, Peter Klangsell och Jonas Rundqvist som tillsammans utvecklat det nya abonnemanget på mindre elfordon som går under namnet Movs.Foto:Movs

”Vi har sålt 40.000 mopeder och elcyklar sedan vi började men vi har noterat att det är en ganska stor barriär för kunderna att ta steget. Vi tror att vi gjort den mindre med vår abonnemangstjänst”, säger Movs Technology Group vd Mikael Klingberg som utvecklat det nya abonnemanget Movs tillsammans med Peter Klangsell och Jonas Rundqvist.  

Movs Technology Group är ett känt namn bland dem som är inlästa på elfordon av det lättare slaget. Bolaget är i dag den ledande återförsäljaren av elcyklar i Sverige. Företaget har också varit med och utvecklat flera kända varumärken – däribland Vässla, Niu och Lifebike. 

Deras nya affärsidé är att hyra ut elcyklar och elmopeder – antingen månadsvis eller för längre perioder. Förhoppningen är att det minskar det motstånd många känner inför att anamma nya färdmedel. 

”Vi tittade länge på olika former för hur en sån här tjänst skulle se ut. Våran hemliga sås för att välja den här sortens fordon var att sänka insteget – alltså inget köp. Och sen var det viktigt att man skulle slippa tänka på alla de här grejerna runt omkring, som service och reparationer. Du betalar din månadsavgift – sen är det bara att rulla. Då blev det abonnemangsformen som blev lösningen”, säger Jonas Rundqvist, som är CMO & Creative Director på Movs Technology Group.

I abonnemanget ingår hemleverans, hjälm, lås, service och det de själva döpt till Movs Butler Service som i korthet kan beskrivas som en mobil reparatör som du tillkallar när du får problem med åket. Det kan till exempel handla om lagning av punktering, byte av däck eller lampor och att åtgärda elektronikfel. Och det sker på platsen där du är. 

För att hitta en bra prisnivå på abonnemangen, har Movs benchmarkat mot andra pendlingsalternativ, som kollektivtrafik. Ett 30-dagarskort med Stockholms kollektivtrafik SL går loss på 950 kronor i månaden. För nästan halva den kostnaden kan man abonnera på en elcykel. 

Priserna på abonnemangen börjar på 495 kronor i månaden för en elcykel bundet på ett år, och sträcker sig upp till 1.195 kr i månaden för en el-moped klass 2 utan bindningstid.  Det är ett lättare steg att ta än att investera 15.000-40.000 kronor på ett bräde.

Movs räknar med att fordonen kan användas i trafik mellan sex till åtta år beroende på hur mycket de använts.

”De här fordonen kommer att fortsätta att hyras ut även efter att de lämnats in. Då kommer vi göra en refurbishing på dem. Och en stor fördel med den här formen är att det också finns ett egenansvar om man jämför med andra delningstjänster. Här har du ditt eget fordon så finns det ett egenintresse att ta hand om det”, säger Mikael Klingberg.

På onsdagen kan man börja teckna sig för de olika abonnemangen, och den sista maj ska de första fordonen vara levererade till kunderna. Tjänsten kommer inledningsvis enbart vara tillgänglig i Stockholm, men planen är att ganska snart finnas på fler orter i Sverige – och på sikt också på flera håll i Europa. 

”Vi vill vara ”top of mind” när man tänker på abonnemang av elfordon. Det finns ett akut behov av att göra den här omställningen nu. Jag tror att man måste sätta igång det här och vara först för att få fart på den, och lyfta livsstilen att ha små elektrifierade fordon som inte tar så mycket plats”, säger Jonas Rundqvist och fortsätter:

”Det känns väldigt rätt att släppa en sån här tjänst just nu.”

 

 

 


Innehåll från M-FilesAnnons

All information du behöver – oavsett vad den är – tillgängligt omedelbart!

Sture Himledahl (vänster), Sylvie Le Guellec och Erik Hammarbäck
Sture Himledahl (vänster), Sylvie Le Guellec och Erik Hammarbäck

I en tid då 62 procent av företagen förlitar sig på delade nätverksfiler och hela 57 procent har utmaningar inom säkerhet på framförallt mobila enheter, finns det ett enormt behov av ett effektivare och tryggare sätt att dela och sammankoppla information. 

– Andelen som arbetar hemifrån eller i hybridmodeller bara ökar. Det kan skapa stora problem i administration, lokalisering och skydd av data, säger Sylvie Le Guellec, Sales Executive hos internationella M-Files.

Boka en demo av M-Files 

M-Files är en plattform för intelligent informationshantering som hjälper företag att upprätta smarta förbindelser över hela verksamheten och att automatisera kritiska affärsprocesser, samtidigt som informationen skyddas och kontrolleras. Plattformen skalas enkelt upp och ner genom olika licenser och rättigheter ärvs automatiskt efter respektive roll i verksamheten. 

– Utmaningen med att arbeta på distans är att medarbetarna har svårt att komma åt rätt information. Vår vinkel är att man ska kunna ha snabb och säker tillgång till allt innehåll man har rättighet till, oavsett om man använder mobilappen, webbgränssnittet eller desktopversionen av M-Files. M-Files kopplar därför ihop allt från dokument, e-postmeddelanden, kunduppgifter, beställningsnummer och projektinformation, även om det är sparat i olika arkiv eller system, förtydligar Sylvie.

Här får hon bekräftelse av Kristin McIntosh, Project Research Officer för Newark & Sherwood Homes, som använder M-Files plattform i sitt dagliga arbete. 

– Det tog ofta vår personal en halv dag att helt enkelt hitta ett dokument, och vi behövde en lösning som skulle hjälpa oss att få synlighet och kontroll över information i hela organisationen. Om vi inte snabbt kan hitta information som krävs av våra hyresgäster, styrelsen, eller en rådsmedlem riskerar vi att skada vårt rykte och till och med få böter.

Webinar: 10 minuter med M-Files 

En stark säkerhetsfördel

Modellen baseras på noggrann metadata, som klassificerar allt innehåll utifrån ett stort antal parametrar, såsom typ av dokument, kund, egenskaper och mycket mer. Allt nytt innehåll kan skapas utifrån specifika mallar, vilka är klassificerade utifrån de roller på företaget som ska ha åtkomst till det. Tiden som krävs för att lokalisera och få åtkomst till relevant innehåll kapas på så vis dramatiskt. 

– Klassificeringen innebär därmed en stark säkerhetsfördel. Saknas en sammanhållande plattform med tydligt uppdelade rättigheter utifrån position på företaget tenderar anställda att dela information på andra vis, till exempel via osäkra, privata mappar. Detta innebär en stor risk för verksamheten, inte minst då antalet cyberattacker har ökat kraftigt det senaste året. M-Files ger därför användarna möjlighet att själva välja vilken säkerhetslösning de vill använda för att skydda sin data, konstaterar Sture Himledahl, Sales Executive.

Läs mer om M-Files plattformssäkerhet 

Integreras med existerande system

Oavsett vilken modell kunderna föredrar får de samma funktionalitet med M-Files, via en otroligt säker och trygg installation. 

– Då plattformen erbjuder olika integrerade gränssnitt beroende på användarens behov, såsom M-Files for Teams och Sharepoint och M-Files for Salesforce, finns heller inga behov av tunga migreringar eller flytt av datan. Det innebär att implementering av plattformen är både snabb och smidig, fortsätter Sture.

– Med M-Files säkerställer Teams-baserade arbetsflöden och åtkomsträttigheter att arbetsuppgifter är synliga för våra team så att de kan slutföras, även om särskild personal inte är tillgänglig på grund av personliga eller affärsscheman, betonar Brian Morgan, Chief Operating Officer på MedTrials.  

Automatiserar arbetsflödet

Ett annat viktigt mervärde som adderas av M-Files är att plattformen helt sköter arbetet med att säkerställa att alla policyer och regelverk följs, och automatiserar därtill arbetsflödet för ökad effektivitet och säkerhet, långsiktigt. Det gör att alla kan komma åt samma dokument baserat på sin egen användare och åtkomsträttigheter, som styrs av deras roll i företaget.

– Sammantaget innebär detta ett kraftigt effektiviserat och säkert arbetsflöde, vilket sparar både tid, pengar och stress. Det skapar en bättre arbetsmiljö på alla nivåer, avslutar Sylvie.

 

 

Mer från M-Files

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med M-Files och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?