1515

Uppstickare växer med bostäder till utländsk arbetskraft

Allihoop hyr ut bostäder till utländsk arbetskraft och tekniktalanger i Stockholm. Nu ska bolaget mer än tiodubbla antalet lägenheter och gå från 35 till över 300 hyresgäster innan årets slut. ”Bostadsbristen är utbredd och en bromskloss för rekryterare som vill attrahera internationell talang”, säger vd:n Milad Barosen.

Allihoops fyra medgrundare. Från vänster: Milad Barosen, Carolina Mistander, Samuel Gielis och Johan Outinen.
Allihoops fyra medgrundare. Från vänster: Milad Barosen, Carolina Mistander, Samuel Gielis och Johan Outinen.Foto:Johanna Hanno

Bostadsbolaget Allihoop har stängt en finansieringsrunda på 7,5 miljoner kronor ledd av det nystartade investeringsbolaget Proptech Farm, som är inriktat på just startups inom fastighetsteknik. Bland investerarna finns även serieentreprenören Houman Ashrafzadeh och affärsängeln Simon Josefsson. 

Det nya kapitalet kommer att användas till produktutveckling och expansion. Målet är att under 2021 öppna för över 300 nya hyresgäster i Stockholm, för att sedan expandera vidare i Sverige och internationellt, säger medgrundaren och vd:n Milad Barosen. 

”Vi är i en spännande tillväxtfas. Med Proptech Farm i ryggen kan vi skapa en ännu bättre kundupplevelse, samtidigt som vi tiodubblar vår kapacitet. Urbanisering är en global utmaning som kräver nya flexibla boendeformer.”

Allihoop, som riktar in sig på flexibelt co-living, grundades 2020 och har enligt egen utsago ”varit fullbelagt sedan start”. Bolaget har i dag två verksamma boenden i centrala Stockholm, ett i Midsommarkransen och ett på Lidingö. I augusti öppnas ytterligare 68 bostäder i Spånga, och fler boenden planeras i Stockholmsområdet under hösten 2021.

”Hundratusentals letar efter någonstans att bo i Stockholm, samtidigt som fastigheter står outnyttjade. Vi gör om dem till yteffektiva boenden med delade ytor där människor möts. Det skapar ett vinn-vinn för fastighetsägare, hyresgäst och stad”, säger Milad Barosen. 

Bolaget har en så kallad community-baserad boendeform, där hyresgästerna har en egen lägenhet med tillgång till gemensamma ytor som delas med andra. Tjänsten inkluderar bland annat möbler, städning och wifi, och vänder sig till högutbildade utländska arbetare – så kallade ”expats” – och talanger i tekniksektorn. 

”Det är en stor utmaning, bostadsproblemet är komplext och särskilt i Stockholm. Men komplexiteten får inte bli ett hinder i sig, utan kräver lösningar som skapar fler bostäder nu. Det är det vi bidrar med”, säger Milad Barosen. 

Läs även: Wallenstams ”prop-tech”-satsning skördar frukt – här är första fastigheten i Stockholm

Genom Allihoop-appen kan de boende inte bara kommunicera med bolaget kring frågor som rör bostaden, utan också kontakta varandra. Att lära känna andra ”expats” i ett tidigt skede kan vara en trygghet och hjälpa till att minska känslor av ensamhet för dem som är nya i landet, säger han.

”Vi matchar också personer baserat på intressen. Det kan handla om att du gillar att koda eller programmera, eller att du gillar en viss sport eller att grilla. Så man kan känna att man har ett community att landa i redan innan man satt sig på flyget.” 

Under 2020 omsatte Allihoop 2 Mkr och noterade en förlust om 0,9 Mkr. För 2021 förväntar sig bolaget att nå 25 Mkr i årligen återkommande intäkter med ett positivt resultat, samt en värdering på över 100 Mkr inom tolv månader.

Bolaget planerar även att 2022 lägga till ytterligare 500 hyresgäster i tre svenska städer och expandera till två städer i Norden. Bolaget kommer också att undersöka möjligheterna för vidare expansion i och utanför Europa.

”Vi börjar i Stockholm där det största problemet finns, och när vi sedan har förstått oss på marknaden så kan vi titta utåt. Men i första hand tittar vi på nordiska städer där det finns aktiva startuphubbar med mycket talanger och kreativ näring.”


Innehåll från AdmincontrolAnnons

En digitaliserad arbetsplats – med minskad risk för cyberattacker

På senare år har en digitaliserad arbetsplats varit en hög prioritet för många företag. Samtidigt jobbar allt fler hemifrån, vilket ökar behoven av säkra och fullt digitala lösningar – inte minst när mängden cyberattacker blir alltmer förekommande och förödande.

– Genom vår styrelseportal kan dokument delas och signeras digitalt på ett väldigt enkelt och säkert sätt, säger Rebecka Soma, Country Manager på Admincontrol i Sverige.

Sättet vi lever på har förändrats drastiskt i samband med coronapandemins intåg runt om världen, men kanske allra främst hur och var vi arbetar. Dessförinnan var kontoret allt som oftast en obligatorisk arbetsplats på daglig basis. När hemmakontor blivit allt vanligare har flera svenska bolag under det senaste året vittnat om en markant ökning av cyberattacker, och både SÄPO och Internetstiftelsen har i flera rapporter skrivit om hur attackerna blir fler i pandemins spår. Enligt Rebecka Soma, Country Manager på Admincontrol i Sverige, kommer därför kompetens inom cybersäkerhet bli av högsta vikt framöver.

Tidigare med hjälp av en kontorsnärvaro kunde viktiga dokument signeras direkt på plats, något som innebar en problematik när företag stängde ner och drev sin verksamhet via distans. Det ställde nya krav på smidiga och säkra digitala lösningar, och Admincontrol blev snabbt ett alternativ som visade sig gynnsamt för den nya tidens behov. 

– Säkerhet är väldigt viktigt för oss. Vi kan se att behovet ökat lavinartat under pandemin; elektronisk signering används mer än någonsin. Vår tjänst möjliggör att alla tryggt kan jobba var som helst utan att behöva infinna sig i styrelserummet så fort något ska signeras, berättar Rebecka Soma.

Säkerheten måste prioriteras

Den snabba omställningen till hemmakontor och virtuella möten gjorde att många bolag förlitade sig på olika digitala tjänster – som inte alltid var helt optimala och tillräckligt säkra för ändamålet. Företagens styrelseledning måste därför förstå området kring cybersäkerhet och hur de kan arbeta för att motverka det, menar hon.

– Alla kommer behöva sträva mot en bra säkerhetskultur inom sina företag. En absolut majoritet av felen som sker på en arbetsplats är ”human errors”, och risken för att göra fel när man inte vistas på kontoret ökar ju också. Därför blir en god säkerhetskultur extremt viktigt.

Enligt statistik från tidigare i år, framtaget av cybersäkerhetsföretaget Cybint är just human errors anledningen till hela 95 procent av alla intrång.

– Har man ett bra säkerhetstänk är man mycket bättre rustad för en eventuellt kommande cyberattack. En bra och enkel åtgärd är att använda tvåfaktorsautentisering, men det till trots är det bara fyra av tio som nyttjar det.

En tjänst för nya tider

Det talas mycket om vad som väntar arbetsvärlden och den nya samtiden när vi återgår till det normala. Många är eniga om att pandemin avsevärt skyndat på digitaliseringen och många av de tjänster och arbetssätt som vi idag tillämpat förväntas stanna kvar även efter pandemin.

En av dessa är just elektronisk signering, och företag som inte rustat upp med tjänster likt dessa förväntas snabbt hamna efter i förhållande till sina konkurrenter. 

– Vinningen är oerhört stor med att kunna signera digitalt. Dels är det mer miljövänligt i och med att det eliminerar stora mängder papper, men det möjliggör också en större frihet för alla inblandade när de inte behöver infinna sig på en specifik plats.

Med Admincontrol samlas allt från digital dokumentstyrning och ett förenklat samarbete för styrelse och ledning på en och samma plats. Dessutom är det Sveriges enda ISO 27001:2013-certifierade styrelseportal och utlovar effektiva och säkra styrelsemöten – på ett användarvänligt vis.

– Med Admincontrol blir det en säkrare hantering när vi inte längre har samma förutsättningar som förr, avslutar Rebecka Soma.

Ladda ner Admincontrols e-bok för att lära dig mer om ”utvärdering av dina investeringar i styrelsens teknologi” här 

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?