1515

Uppgifter: Nya Iphone kan se ut som en liten Ipad

Som vanligt florerar ryktena kring Apples flaggskepp Iphone. Enligt källor till Bloomberg kommer nästa modell att likna en Ipad Pro i designen.

Till vänster: Den senaste modellen av Ipad Pro som släpptes i mars i år. Och till höger: en skärmdump från den lettiske konceptdesignern Ben Geskins videoklipp med skisser på nya Iphone 12 från i december i fjol.
Till vänster: Den senaste modellen av Ipad Pro som släpptes i mars i år. Och till höger: en skärmdump från den lettiske konceptdesignern Ben Geskins videoklipp med skisser på nya Iphone 12 från i december i fjol.Foto:Apple/Ben Geskin

Som traditionen bjuder vankas det ett Iphone-släpp till hösten. Apple AAPL 0% Dagens utveckling förväntas lansera fyra nya modeller av ”Iphone 12” – två mer avancerade telefoner som ersätter Iphone 11 Pro och Pro Max, samt två enklare som tar Iphone 11:s plats.

Enligt källor till Bloomberg kommer de dyrare modellerna att ha platta stålkanter, liknande designen på surfplattan Ipad Pro. De kommer även att ha en platt skärm, likt den på Iphone 5 för ett antal år sedan, istället för rundad. 

Läs även: Test: Så bra är Apples nya Ipad Pro – ”Äntligen med muspekare”

Uppgifterna går i linje med rapporten från Apple-analytikern Ming-Chi Kuo i september och december i fjol. Det kan också bli så att telefonerna får en glasbaksida, liksom den på Iphone 4.

De dyrare modellerna tros ha tre kameror på baksidan, medan de två billigare fortsatt har två. Alla de nya telefonerna kommer att vara 5G-anpassade, något som konkurrenten Samsung redan lanserade en telefon med för ett år sedan.

De senaste veckorna har det dock spekulerats i om nya Iphone kommer att försenas på grund av coronautbrottet. 

Enligt färska uppgifter till sajten Macrumors släpps de mindre modellerna av ”Iphone 12” till försäljning i september – då lanseringen brukar äga rum. Medan konsumenterna får vänta till i oktober på den större modellen av telefonen.

Enligt rykten ska Apple även vara på gång med en uppföljare till Iphone SE, en billigare modell av Iphone, som förväntas släppas redan den här veckan. Den tros vara en uppgraderad version av Iphone 8.

Läs också: Här är Apples nya produkter – från inställda eventet 


Innehåll från TableauAnnons

Kraften i data – Tableau rustar bankerna inför framtiden

Den pågående transformationen av finansbranschen innebär stora utmaningar för de företag som ännu inte anpassat sin verksamhet till den digitala verklighet vi lever i. Den världsledande analysplattformen Tableau hjälper bolag att bli mer digitala, datadrivna och rustade inför framtiden. 

– Att förändra hur du ser på och hanterar din data hjälper dig att driva din digitala transformation, säger Fredrik Holmgren, nordisk säljchef på Tableau Software. 

Pandemiåret 2020 har drivit fram och skyndat på den digitala utveckling som redan pågått länge. För finansbranschen innebär det att förlegade system och manuella processer måste bytas ut snabbt och ge plats åt nya arbetssätt samt kompletteras med ny, relevant kompetens. Många banker och finansbolag använder fortfarande äldre system som skapar stora utmaningar för verksamheten.

Tableaus erbjudande går ut på att stötta verksamheter på data- och digitaliseringsresan. Detta genom att bland annat samla data från olika källor och på ett säkert sätt skapa en gemensam analysbild som påskyndar den insiktsdrivna affärsstrategin. Det i sin tur frigör potentialen hos medarbetarna att förstå viktiga frågor och hur de ska arbeta mot gemensamma lösningar. 

– Sammanhållningen och gemenskapen inom verksamheten är helt central för att man ska lyckas och genom att erbjuda medarbetare ett analysverktyg via självbetjäning får medarbetaren en större frihet att se nya affärsmöjligheter utan att behöva vänta på IT och IT frigör tid till annat, säger Fredrik Holmgren.

Viktigt att förstå kundernas behov

Den digitala eran kommer med ökade krav på bankernas service. Tableau ser att nyckeln till ett bra kundbemötande är att möta kundernas behov på djupet; hur komplext ärendet än är måste kundupplevelsen vara snabb och friktionsfri.

– Det handlar inte längre om att svara på förändringar på marknaden, det handlar om att förstå kundbehov och att möta dem innan konkurrenterna gör det. Banker kan växa med upp till 27,5% bara genom att förbättra deras kundupplevelse, säger Fredrik Holmgren.

Men det är inte bara kraven på kundbemötande som behöver ses över. Regleringar när det gäller data- och integritetsfrågor skärps i takt med den digitala utvecklingen och för att uppfylla de nya lagkraven krävs en förbättrad datakapacitet. Fredrik lyfter vikten av att vara proaktiv. 

– När reglerna skärps är det viktigt att vara beredd. Dina uppgifter kan ge dig full insyn i risk, försäljning och kundnytta och att samtidigt samla in dem kan bidra till att förekomma eventuella framtida lagkrav.

Kraften i data

Kraften i data är stark. Den kan hjälpa till att övervinna kostnads- och processineffektivitet, förbättra riskhanteringen samt ge finansiella organisationer verktyg att identifiera nya hot samt förutsäga och varna för potentiellt bedrägeri.

– Att välja den digitala vägen handlar inte bara om framtiden för finansbranschen, utan man bör agera redan idag. Företag som inte anpassar sig till den nya digitala verkligheten står inför mycket verkliga och växande risker. Data ligger i hjärtat av denna omvandling, avslutar Fredrik Holmgren.

 

Mer från Tableau

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tableau och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?