1515

Uppgifter: Facebook planerar namnbyte

Facebook planerar en omprofilering av bolaget. Det rapporterar The Verge. 

Facebooks vd Mark Zuckerberg.
Facebooks vd Mark Zuckerberg.Foto:Montage

Det sociala nätverket Facebook FB 0,00% Dagens utveckling planerar att ändra sitt bolagsnamn i samband med en konferens nästa vecka för att bättre reflektera fokuset och arbetet inom ”metaverse”, det vill säga en slags digital mötesplats. Det uppger en källa till techsajten The Verge.

Begreppet är myntat av sci-fi-författaren Neal Stephenson och beskriver en virtuell värld som människor flyr till från en dystopisk verklighet. 

Facebook vill övergå allt mer till ett metaverse-bolag och redan idag har bolaget över 10 000 anställda som arbetar med hårdvara såsom AR-glasögon. 

Utöver att cementera Facebooks nya fokus skulle ett byte av bolagsnamn även rikta fokus bort från granskningarna av plattformen. 

Med den nya omprofileringen skulle Facebook-appen bli en av flera produkter under ett moderbolag som även inkluderar Instagram, WhatsApp och Oculus.

Häromdagen meddelade Facebook att 10 000 personer ska anställas i EU under de kommande fem åren. Det beskrevs som en del av satsningen på att skapa en metaverse.

”Metaverse har potentialen att skapa nya kreativa, sociala och ekonomiska möjligheter och européerna kommer vara med och forma det från första början”, skriver Facebook i samband med att man annonserar den nya anställningsräden. 

2015 omorganiserade Google sin verksamhet och antog det nya moderbolagsnamnet Alphabet. Omprofileringen var ett sätt för techjätten att understryka att man numera är mer än bara en sökmotor. 

Läs mer: Vinstmarginaler på 90 procent – så mycket tjänar Sveriges influerare 


Innehåll från AdmincontrolAnnons

Transparens och kundfokus – Admincontrol lanserar automatiserad webshop

Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.
Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Admincontrol tillhandahåller plattformar och tekniska verktyg för styrelsearbete, due diligence och andra affärskritiska processer. För att göra kundresan ännu smidigare och mer transparent har de nu utvecklat en webshop – för att snabbt och på begäran kunna möta kundens behov.

– I dagens digitala samhälle vill vi kunna bemöta kunden on-demand utefter deras önskemål, säger Feras Ibrahim, affärsutvecklare, Admincontrol.

Admincontrol grundades 2005 i Norge och har idag över 100 medarbetare i Skandinavien, Storbritannien och Nederländerna. I produktportföljen finns bland annat datarum, som är en due diligence-plattform för M&A, kapitalanskaffning och rekonstruktioner. 

– Vid en M&A-process är det otroligt viktigt att ha en säker portal för delning av den konfidentiella information som finns mellan de olika parterna. Datarum är ett tryggt och användarvänligt verktyg för den typen av affärskritiska processer, säger Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Tillgänglighet och transparens i fokus med nya webshopen

Admincontrol belyser vikten av tillgänglighet och transparens inför kunden. Som en naturlig utveckling av detta har de uppdaterat sin webshop till att bli automatiserad, lättnavigerad och med all nödvändig information tillgänglig.

Klicka här för att komma till Admincontrols Webshop 

– Vi hade en teori om att när det finns ett behov av att använda ett datarum behöver processen gå relativt fort. Vi vill väldigt gärna kunna erbjuda kunderna snabb och personlig service, något som möjliggörs med vår nya webshop, säger Mari Nygård.

– Vårt mål är att webshopen likt våra datarum ska vara användarvänlig och enkel att hantera, samtidigt som Datarummen erbjuder den avancerade funktionalitet som krävs vid due diligence-processer, säger Feras Ibrahim.

Inom ett år har den digitala försäljningen gått från 5% till 15 % av den totala försäljningen. 

Siktar på en majoritet digital försäljning

Eftersom M&A-processer kan variera i tid erbjuder Admincontrol en prenumerationsmodell där prisplanen löper månatligt – och prissättningen finns tillgänglig i webbshoppen. 

– I framtiden kommer sannolikt en majoritet av vår försäljning ske via webbshoppen och då vill vi att all information ska finnas där – enkelhet tillsammans med transparens har visat sig vara nyckeln till framgång, avslutar Feras Ibrahim.

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?