Hoppa till innehållet

Annons

Tyska börsjätten växer ur gamla Findus-fabriken i Bjuv

Hellofresh, som levererar färdiga matkassar, investerar 334 miljoner kronor på en fyrdubbelt stor anläggning och dubblerar antalet anställda till 1.000 i skånska Bjuv. 

Det betyder dock att man överger Findus gamla fabrik.

Kristian Hald, Nordenchef för Hellofresh, som ska dubbla antalet anställda i Bjuv. Till höger Findus tidigare anläggning i staden.
Kristian Hald, Nordenchef för Hellofresh, som ska dubbla antalet anställda i Bjuv. Till höger Findus tidigare anläggning i staden.

Hellofresh dök upp på den svenska marknaden för runt två och ett halvt år sedan, i tät konkurrens med bolag som Linas Matkasse och Middagsfrid. Affärsidén är liksom konkurrenternas att sälja och leverera matkassar till dörren med ingredienser för färdigplanerade måltider. 

Det tyska bolaget uppger att de har sett en stark tillväxt på den svenska marknaden. Så ser även planen ut framöver. 

Företaget tog över delar av den sedan 2017 nedlagda Findusfabriken i skånska Bjuv. På orten packas och administreras matkassarna för att sedan levereras till kunder runt om i landet. Nu står det klart att Hellofresh ska mer än fördubbla sin produktion genom att flytta till en fyra gånger så stor lokal och dubblera antalet anställda till omkring 1.000 de närmaste åren. 

”Sedan vi lanserade Hellofresh i Sverige för mindre än två och ett halvt år sedan och i Danmark år 2020 har vi sett en imponerande tillväxt i båda länderna. Tack vare våra hårt arbetande och engagerade medarbetare har vi kunnat förse kunder i Danmark och Sverige med ett hela tiden ökande utbud av fräscha och välsmakande måltider. Vi ser fram emot att ta nästa steg på vår tillväxtresa, tillsammans med våra kunder, våra anställda, våra betrodda partners och samhället i Bjuv”, säger Kristian Hald, vd för Hellofresh Nordics, i ett pressmeddelande. 

Catena, som är delägare i Foodhills Fastigheter som ska bygga anläggningen, skriver i ett pressmeddelande att investeringen är värd 334 miljoner kronor. Inflyttningen ska ske i den 27 400 kvadratmeter stora lokalen under nästa höst.  

Pandemin har gett ett lyft till mathandeln på nätet, som enligt branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandels index har ökat med 59,8 procent de senaste 12 månaderna. Utvecklingen märks även av hos Hellofresh, vars aktie är upp med 35 procent hittills i år. Bolaget är sedan 2017 noterade på Frankfurtbörsen och har ett börsvärde på motsvarade 139 miljarder kronor. 

Det står i skarp kontrast mot konkurrenten Linas Matkasse, som noterades på First North i slutet av mars. Sedan dess har kursen mer än halverats. 

I veckan lade Kinnevik-ägda Mathem ned sin matkassetjänst som funnits i över tio år, med hänvisning till lågt kundintresse och lägre lönsamhet. 

Hellofresh grundades 2011 av tyskarna Dominic Richter, Thomas Griesel och svenska Jessica Schultz.

Den nya anläggningen förväntas vara i drift under den andra halvan av 2022. 

Innehåll från GolfamoreAnnons

Spela några av Portugals bästa banor till halv greenfee

Praia d’El Rey Golf & Beach Resort
Praia d’El Rey Golf & Beach Resort

Med Golfamore kortet i hand eller i mobil öppnar sig en helt ny värld för golfare. Golfamore erbjuder spel till halv greenfee på över 1 300 golfbanor i 23 europeiska länder, där Portugal är ett av dessa länder. Portugal erbjuder ett stort utbud av toppbanor kopplade till Golfamore, allt från banor nära Lissabon till Algarvekusten längst ned i söder. 

Här köper du Golfamore-kortet  

Portugal har alltid varit en av favoritdestinationerna för golfare i Europa. Inte undra på det, landet erbjuder några av Europas finaste banor med vyer och spel längs med Atlanten. Många av dessa banor är partner med Golfamore vilket innebär att golfare kan spela banorna till halv greenfee. – När det kommer till banor som tar andan ur dig för de ligger på en så otroligt vacker plats så toppar flera portugisiska banor vårt utbud, säger Anders Carlén, vd för Golfamore.

Här är några utvalda toppbanor värda ett besök.

Spela nära Lissabon

Obidos Spa & Golf Resort
Obidos Spa & Golf Resort

Lissabon, Portugals huvudstad, är väl värd ett besök med en spännande blandning av gammal och modern arkitektur. Många museer och ett av Europas största akvarium. Inte långt från staden ligger flera riktigt bra golfbanor. Åker du norrut runt nio mil kommer du till Royal Obidos Spa & Golf Resort. En riktig toppbana designad av legendaren Severiano Ballesteros.

Señor Ballesteros har designad en bana av allra högsta klass. Proffstävlingen på herrarnas Europatour, Portuguese Open 2023, spelas på banan i september, bara en sådan sak. Redan första hålet, ett dogleg höger hål, sätter standarden för ronden. Utsikten över lagunen, Lagoa de Óbidos, är underbar och de avslutande nio hålen bjuder på vyer över Atlanten. Pricken över ”i-et” är det 18e hålet. Ett par 5-hål där du har en panoramavy över de sista nio hålen, klubbhuset och havet. En ”måste” bana!

Saltdroppar i ansiktet

Lite längre söderut hamnar du i Praia d’El Rey Golf & Beach Resort. Det är en helt suverän resort och 2007 blev anläggningen utnämnd till Europas bästa golfresort. Och det var faktiskt innan den nya banan, West Cliffs, var byggd. Några av hålen ligger så nära den mäktiga Atlanten att du att du känner saltkristallerna i ansiktet om det blåser på från sydväst. Det är en spännande, utmanande och variationsrik bana i dramatisk natur vid havet där framför allt hål 12 till 15 bjuder på en minnesvärd golfupplevelse. Hela anläggningen är luxuös med hotell, restauranger och så två toppbanor. Det är svårt att hitta någon annan resort som möjligen kan vara bättre. 

Moscatel och Tróia

Tróia Golf
Tróia Golf

Söder om Lissabon mot hamnstaden Setúbal, där det berömda Moscatel-vinet kommer ifrån, tar du färjan över till den sandiga halvön Tróia. 

Tróia Golf är en av de mest fascinerande golfutmaningarna i Portugal. Banan är rankad som Top-50 av europeiska golfbanor. Här talar vi om links-golf på en halvö nära havet. Det är sagolikt vackert, bara färjan i sig är spännande och rolig, och banan är en av de absolut bästa golfbanorna i Portugal. 

Det är en halvö lugn, fridfull, romantisk och med en golfbana av allra, allra högsta klass. Links-golf blir inte så mycket bättre ens på de brittiska öarna.

Den amerikanske banarkitekten Robert Trent Jones Sr, som designat fler än 500 golfbanor runt om i världen, har lyckats med designen och hål 3 ansåg han var så bra att hålet platsade bland de 18 bästa hålen som han designat. En drömbana helt enkelt.  

Flera toppbanor på Algarve

Längst i söder av Portugal, på den natursköna Atlantkusten i Algarve, erbjuder Golfamore spel på tre toppbanor. Det är Palmares Ocean Living & Golf och Boavista Golf & Spa som ligger nära varandra i den västra delen av Algarve i den mysiga staden Lagos och så Quinta da Ria, som ligger österut och ganska nära gränsen mot Spanien.

Palmares ligger spektakulärt nära havet. Här finns tre 9-hålsslingor designade av Robert Trent Jones Jr nära bukten i Lagos. Scenerierna över havet är magnifika och utmaningarna på banan omväxlande för alla typer av golfspelare. Spelar du från backtee får du verkligen något att bita i! 

De tre slingorna, Alvor, Lagos och Praia ger en fingervisning av landskapet där hålen ligger, och slingorna har sin egen stil och karaktär. Det finns få banor i Portugal där du kommer så nära havet som slingan ”Praia” och Palmares blev nyligen för sjunde året i rad utsedd till Portugals bästa golfbana.

Inte långt därifrån ligger Boavista Golf & Spa. En inlandsbana där du bland annat måste slå över en ravin på hål 6 och 8. Utsikten är magnifik från banan och du spelar bland pittoreska broar, vattenhinder och utmanande hål. En fin golfbana som tillsammans med Palmars är perfekt i närområdet. 

En fullträff nära gränsen

Quinta da Ria
Quinta da Ria

Längre österut, nära floden Guadiana, som är gränsen mellan Portugal och Spanien, spelar vi gärna på Quinta da Ria. Banan ligger i en nationalpark, Ria Formosa, och bjuder på spektakulära vyer över Atlanten och stranden på Cacela Velha, som är rankad som en av de finaste stränderna i världen. Golfbanan passar alla kategorier spelare där du spelar mellan uråldriga olivträd och fem dammar till fina greener. Quinta da Ria kompletterar Golfamores övriga banor på Algarve på ett utmärkt sätt och en golfresa hit till Portugal har alla förutsättningar att bli lyckad. 

Här kan du läsa mer om Golfamore samt se vilka portugisiska banor som ingår i Golfamore-kortet. 

 

Mer från Golfamore

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Golfamore och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera