Tvingas bort från styrelsen efter storaffären: ”Ett lätt val”
Det står klart att Tommy Jacobsons bolag Varenne och Zenith drar in över 900 miljoner kronor när de säljer sitt innehav i ljudjätten Marshall till Altor.
Men budprocessen har varit infekterad, vilket han framför allt menar beror på telekomjätten tillika delägaren Telia.
”När allting kokade ned till att Telia skriver på om jag lämnar styrelsen var det ett lätt val”, uppger Tommy Jacobson till Di.
Johannes Karlsson
Text
Tommy Jacobson driver riskkapitalbolagen Zenith och Varenne.Foto: Josefine Stenersen (Di).
Artikeln är en del av vårt låsta innehåll. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.
Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.
Ta del av villkoren
Full tillgång till di.se med nyheter och analyser
Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid
Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev
Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Dagens industri är en del av Bonnier News.
Ange ditt företags namn eller organisationsnummer för att hämta adressuppgifter. Hittar du inte ditt företag i sökresultatet? Vänligen ange uppgifterna manuellt.
Innehåll från SoftwareONEAnnons
Anamma AI och förändra spelreglerna
AI inte bara en trend, utan en nödvändighet för företag att överleva och växa. Enligt Henrik Lindblad på SoftwareOne behöver företag omfamna AI för att förändra spelreglerna på dagens digitala marknad.
– Tänk dig en värld där du i naturligt språk kan ställa en fråga till AI om vilken av era kunder som ger er bäst chans att expandera er affär, och få ett svar inom några få sekunder, säger han.
I en värld där teknologin utvecklas snabbare än någonsin är det avgörande för företag att omfamna förändringen och implementera AI-lösningar. Techbolaget SoftwareOne har tagit ledningen när det gäller att hjälpa företag att förstå och implementera AI-lösningar. De har länge lyft fram vikten av att företag framtidssäkrar sina verksamheter genom att anamma den artificiella intelligensen. Henrik Lindblad, Cloud & AI Specialist, betonar att dagens företags framgång bygger på att omfamna den senaste teknologin. Genom att stödja kunder med molnmigration och modernisering av arbetsprocesser ger SoftwareOne en unik förståelse för hur AI kan omgestalta företagsverksamheten och maximera teknologins fördelar.
– Förbättrad kodskrivning och automatiserade insikter från säljsystem är exempel på hur AI kan förstärka befintliga arbetsflöden. Tänk dig en värld där du enkelt kan fråga AI vilken kund som ger bäst möjlighet att expandera verksamheten och få svar på några sekunder. Produkter som Microsoft Copilot gör denna verklighet möjlig och kommer snart att bli tillgängliga för alla.
Förbättrad kodskrivning förstärker flöden
Genom att modernisera befintliga teknikmiljöer och använda AI för att skapa mervärde menar han att företag kan uppnå ökad effektivitet och framgång.
– Enligt undersökningar som har gjorts kommer tre fjärdedelar av det värde som generativ AI kan skapa att vara inom områdena kundrelationer, marknadsföring, försäljning och R&D. Tidiga uppskattningar indikerar till och med möjligheten att effektivisera 60–70 procent av en anställds tid med AI.
Företag som anammar AI förbättrar sina produkter och tjänster, medan de som inte gör det riskerar att tappa mark och stagnera. Dessutom kan de förlora talanger till konkurrenter med en mer framåtsträvande teknologisk arbetsmiljö. Henrik konstaterar att man för att kunna komma igång med och genomföra en lyckad AI-transformation behöver stöd från flera olika delar av verksamheten.
– Man behöver någon med god kunskap om ”var skon klämmer” för att förstå var den artificiella intelligensen kan göra störst skillnad i företaget. Därefter behöver man blanda in diverse beslutsfattare och produktägare för att driva igenom projektet, och förstås säkerställa att övriga medarbetare har tillräcklig kunskap om förändringarna som sker.
”AI är inte en magisk lösning”
Likt andra processer betonar han att det första steget är att ha en idé eller vision: AI är inte en magisk lösning som löser alla problem, så en realistisk idé och tydliga delmål är nödvändiga.
– En samarbetspartner som kan översätta idén till en prototyp och slutlig produkt är ofta avgörande. Här spelar SoftwareOne en viktig roll. Vi kan hjälpa er att förverkliga era AI-idéer och skapa en mer dynamisk och responsiv arbetsmiljö, vilket öppnar upp nya affärsmöjligheter och hjälper er att förändra spelreglerna i er organisation.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare
Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.
spara 1180kr
Full tillgång till di.se med nyheter och analyser
Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev