1515
Annons

Tvingades lämna Min Doktor – nu backas hon av tunga namn

Min Doktors förre vd Charlotta Tönsgårds nya health tech-bolag får in drygt 7 miljoner kronor från tunga affärsänglar.

Charlotta Tönsgård, före detta vd för Min doktor.
Charlotta Tönsgård, före detta vd för Min doktor.Foto:Pressbild

I slutet av 2016 tvingades Charlotta Tönsgård lämna posten som vd för Min Doktor. E-doktor-bolaget ansåg att man behövde någon annan än Charlotta Tönsgård som skulle styra skutan när bolaget expanderade kraftigt.

Läs mer: Min Doktors sparkade vd: ”Jag vägrar kompromissa om mina värderingar” 

Nu gör den före detta vd:n comeback på health tech-scenen. Hennes nya bolag Engaging care har fått in motsvarande drygt 7,1 miljoner kronor i backning av bland andra affärsänglarna Sophia Bendz, TAT-grundaren Hampus Jakobsson och  Onlinepizzagrundaren Erik Byrenius. Det rapporterar Techcrunch.

Engaging care erbjuder en digital tjänst som sammankopplar patienter och vårdgivare på ett smidigt sätt. Framförallt riktar man sig mot patienter med kroniska sjukdomar eller ett behov av vård under en längre tid. 

”Vi har sett fantastiska framsteg inom vårdsektorn under det senaste årtiondet. Nya avancerade mediciner, nya metoder inom kirurgi och andra behandlingar. Men sättet som vården delat viktig information med patienterna och interaktionen mellan vårdgivare och patienter fungerar nu som den gjorde för 50 år sedan”, säger Charlotta Tönsgård till Techcrunch. 

Och hon tillägger:

”Vårt mål är att bli patienternas första kontaktyta, men vårdgivarna är våra kunder. Just nu marknadsför vi oss mot specifika kliniker men i slutändan kommer vår plattform stödja alla typer av sjukvård.”


Innehåll från Öhman FonderAnnons

Så kan han lägga tid och fokus på att bli bäst i världen

Olof Kajbjer, mer känd som Olofmeister, är en av världens bästa counter strike-spelare. För att kunna koncentrera sig och lägga tid på träning istället för på pengar tar han hjälp av Öhman Fonders kapitalförvaltning. 

Det började redan i nio-årsåldern. Olof Kajbjers storebror satt och spelade Counter Strike på hemmets enda dator, och precis som småsyskon överallt ville Olof vara med. 

- Så fort min brorsa gick från datorn för att till exempel svara i telefon hoppade jag på datorn. Han var väl inte så glad över det då, men nu tycker han det är rätt kul.

Inte så konstigt, för Olofs spelande har tagit honom rakt in i världseliten, och sedan 2013 har han spelat professionellt på heltid.

- Jag skulle egentligen ha börjat läsa en kurs på universitetet men fick jag frågan om jag ville joina ett lag. På den tiden var inte CS jättestort, men jag tog ett snack med farsan som sa att jag fick ett år på mig för att se vad som skulle hända.

I samma veva tog e-sport som publiksport fart, en turnering i Polen fyllde för första gången en arena med 10 000 åskådare, och Olof kunde efter det första året lugnt konstatera att det här var väl värt att satsa på. Bara ett år senare, 2015, utsågs han till världens bästa spelare.

- Jag har alltid varit tävlingsinriktad. Det spelar ingen roll om det är fotboll eller e-sport, jag gillar att tävla i lag och jag vill bli bäst. Dessutom är Counter Strike så mycket mer än att bara skjuta. Du måste tänka strategiskt, du måste studera dina motståndare och tänka dig in i hur de ser på spelet, något som jag har insett genom åren att jag är ganska bra på.

Men framgången kräver träning. En vanlig dag inleder Olof med en timme på gymmet, för att sedan träna och spela med sina lagkamrater från elva till nitton. 

- De två första timmarna är genomgång med coachen och analytikern, där vi till exempel går igenom nya tekniker, eller vad vi har gjort bra respektive dåligt dagen innan och kan utveckla. Sen spelar vi träningsmatcher ihop fram till nitton, och därefter är det antingen tävling eller individuell träning.

Olofs yrke innebär 200-250 resdagar per år. Det i kombination med de långa träningsdagarna har gjort att han de senaste tre åren har valt att ta hjälp av Öhman Fonders tjänst private clients, kapitalförvaltning för privatpersoner.

- Dels känner jag mig inte helt bekväm med att förvalta mina pengar själv, dels vill jag lägga all min tid och fokus på att spela.

Från början hade han sina pengar hos en annan aktör, men efter att en vän tipsade om Öhman Fonder valde Olof att anlita dem istället.

- Jag gick på ett första möte med Jimi och tyckte att han kändes trygg och genuin, och att han förstod min sida. Och så har det fortsatt, han tar sig tid och efter alla samtal med honom förstår jag mig dessutom på den världen mer än tidigare. Så jag är väldigt nöjd.

- Jag älskar att tävla, men nu tar jag semester. Det ska bli skönt med sommarlov!

Läs mer om Öhmans kapitalförvaltning här 

 

Mer från Öhman Fonder

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Öhman Fonder och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?