1515
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Tv-chef tar över som vd för spelstudion Massive

Thomas Andrén blir ny vd på Skånes största spelstudio, Massive, efter det att David Polfeldt lämnat posten han haft sedan 2009. Andrén kommer närmast från tv- och mediebolaget Red Bee Media och tar över chefskapet för runt 700 anställda.

Thomas Andrén tar över rodret för spelstudion Massive, som bland annat står bakom spelet The Division.
Thomas Andrén tar över rodret för spelstudion Massive, som bland annat står bakom spelet The Division.

Det var i juni som David Polfeldt meddelade att han lämnar sin tjänst som vd på Malmös stora spelstudio efter 12 år. Då hette det att efterträdaren är ”en svensk man med mycket erfarenhet inom mjukvarubranschen.”

Läs mer: Spelstudion Massives vd efter avhoppet: ”Mest nöjd med relationen till Hollywood”

På torsdagen meddelade Massives ägarbolag Ubisoft i ett pressmeddelande att efterträdaren blir Thomas Andrén. Han kommer närmast från tjänsten som operativ chef på det multinationella tv- och mediebolaget Red Bee Media.

Den skånska speljätten har idag runt 700 anställda och har flera storspel under bältet. Utöver att underhålla onlinespelet ”The Division 2” gör man spel på storfilmer som ”Avatar” och ”Star Wars”. Det senaste året har Massive flyttat in i nya lokaler i det egna kvarteret Eden på Möllevången i Malmö.

”Jag är stolt över att ansluta till teamen bakom dessa mäktiga spelupplevelser och är spänd på vad vi kommer att åstadkomma tillsammans”, säger Thomas Andrén i pressmeddelandet.

Thomas Andrén tillträder i oktober. David Polfeldt tar efter 17 år som anställd på studion ett halvår ledigt innan han återvänder till Ubisoft i en ”strategisk roll”.

David Polfeldt har lämnat posten som vd för Massive som han hade haft sedan 2009.
David Polfeldt har lämnat posten som vd för Massive som han hade haft sedan 2009.Foto:Daniel Nilsson

 


Innehåll från EOSAnnons

Industriell 3D-printing i metall öppnar upp för många nya möjligheter

Värmeväxlare, kopparapplikation och EOS Digital Factory.
Värmeväxlare, kopparapplikation och EOS Digital Factory.

Industriell 3D-printing, även kallat additiv tillverkning, är en precis, effektiv och tillförlitlig metod som klarar komplex design och är överlägsen traditionella tillverkningsmetoder när det kommer till att optimera produktion inom tillverkningsindustrin. Världsledande teknikleverantören EOS har nyligen inlett ett utvecklingspartnerskap med Audi, och det är bara ett av alla sätt där de hjälper kunder världen över med en mer effektiv produktion i både plast och metall.

EOS är internationellt ledande inom additiv tillverkning och erbjuder maskiner och support till servicebyråer och kunder inom stora tillverkningsindustrier som olja och gas, flyg-, fordon- och medicinteknik – industrier som står inför ständigt växande utmaningar såsom krav på resurseffektivitet, logistik och optimering.

Industriell 3D-tillverkning öppnar upp för många nya möjligheter och de senaste åren har intresset varit stort för just metall-3D-skrivare. EOS erbjuder, förutom 3D-skrivare, ett brett utbud av material som aluminium, titan, koppar och flertalet superlegeringar. Maskinerna finns i flera utföranden med en till fyra lasrar och varierande byggvolymer och automatiseringsgrad

– Med hjälp av en pulverbäddslaser appliceras tunna lager med metallpulver som sedan smälts till den geometri som användaren efterfrågar. En stor fördel med additiv tillverkning är att man kan skapa väldigt komplexa geometrier i ett stycke utan att behöva sätta samman flera komponenter. Pulverlagren är så tunna som 0,02-0,08 millimeter per lager, vilket ger ett väldigt precist resultat. Materialet och kraven på applikationen styr vilken lagertjockleck som används, säger Jesper Bjarneteg, Field Service Engineer, EOS.

Utvecklingspartnerskap med Audi

EOS M 400 är en av de större metallskrivarna i produktportföljen. Med 1000 watt lasereffekt är den optimal för serietillverkning av stora metalldelar, något som kommit väl till pass i och med samarbetet med Audi – som de benämner som ett utvecklingspartnerskap. Syftet är nämligen inte bara att bistå med system och processer, utan att även stötta dem med kunskap och utbildning i additiv tillverkning.

Jesper Bjarneteg tror att just kunskapen är central för att fler företag ska våga ta steget och investera i tekniken.

– Traditionell tillverkning är inte nödvändigtvis gynnsam men många är låsta till den design de haft innan. De vågar inte riktigt göra den stora investering det initialt är, även om de på längre sikt kommer vara en bra affär. Additiv tillverkning innebär stora materialbesparingar, kortare ledtider, större skalbarhet, effektivisering och optimering av produktionen. En annan fördel är att man slipper vara beroende av underleverantörer.

Ett helhetskoncept

Utvecklingen sker i en rasande fart och där man för fem år sedan använde tekniken för prototyper sker den nu i produktionsfas. I och med Industri 4.0 har EOS jobbat mot att digitalisera, effektivisera och analysera hela produktionsflödet.

– Vi har en lokal närvaro i Sverige och lång erfarenhet i branschen. Vi är inte bara maskinleverantör utan ger även support på en bredare skala och kan leverera ett helhetskoncept med stöttning hela vägen, avslutar Jesper.

Läs mer om EOS metall-3D-skrivare här 

Mer från EOS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EOS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?