1515

Tunga profiler med när Sigmastocks fyller på kassan

Stena Finans, affärsängeln Bo Mattsson och Collector-grundaren Lena Apler är med när Sigmastocks fyller på kassan. Startupbolaget använder algoritmer för att hjälpa småsparare förvalta sina tillgångar i aktier, istället för fonder.

Sigmastocks grundare Nanna Stranne och Mai Thai. Foto: Sigmastocks
Sigmastocks grundare Nanna Stranne och Mai Thai. Foto: Sigmastocks

Fintechbolaget Sigmastocks har haft en genomsnittlig tillväxt på 20 procent per månad. Men lönsamheten är fortfarande en bit bort. Bolaget tar därför in 8 miljoner kronor i en ny kapitalrunda.

”Vi ska fortsätta utveckla tjänsten och göra det så smidigt som möjligt för människor att investera i aktier. Men vårt första fokus är att öka tillväxten och en stor del av kapitalet ska läggas på marknadsföring”, säger vd Mai Thai.

Med de avgifter som traditionella Sverigefonder tar ut har de ingen chans att slå oss på sikt

Hon grundade Sigmastocks 2014 ihop med Nanna Stranne, som hon lärde känna under studietiden på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Bolagets tredje grundare, Carl Lindberg, är professor i finansiell matematik vid samma högskola.

Läs mer: Life science-profil tar över Chalmers Ventures

Sigmastocks har utvecklat ett alternativ till traditionell fondförvaltning som hjälper människor att förvalta sina tillgångar direkt i aktier. Allt sker digitalt, med finansiell matematik som grund.

”Vår algoritm skapar en diversifierad och stabil aktieportfölj avsedd för långsiktigt sparande. Ambitionen är att slå index, men vi erbjuder även en gratis indexportfölj för den som vill ha det”, säger Nanna Stranne, som är chef för marknad och tillväxt.

Får vi 20 000 betalade kunder så når vi breakeven.

Hon menar att Sigmastocks utan problem kan slå så gott som alla traditionella Sverigefonder över tid.

”Med de avgifter som traditionella Sverigefonder tar ut har de ingen chans att slå oss på sikt”, säger hon.

Foto:
Sigmastocks pitchar vid Di Digital Startup Tour i Göteborg i fjol.

Hittills har Sigmastocks lockat 2000 kunder med sin tjänst som kostar antingen 19 eller 49 kronor per månad.

”Får vi 20 000 betalade kunder så når vi breakeven”, säger Nanna Stranne.

Fram till nu har Sigmastocks lockat runt 3 miljoner kronor från bland andra Collector Banks grundare Lena Apler och Chalmers Ventures i spetsen. Nu tar man in ytterligare 8 miljoner från befintliga ägare, samt en rad nya investerare som Rytu Invest, Stena-koncernens Stena Finans och affärsängeln Bo Mattsson.

Läs mer: Bo Mattsson är en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare
Läs mer: Lena Apler är en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare

Bo Mattsson är en veteran i sammanhanget. Han byggde Swedbanks fondkommission 1990 och skapade Europas första aktiehandeltjänst på nätet, Nettrader som släpptes våren 1996. Tre år senare grundade han konsumentwebbplatsen Cint, som såldes till Nordic Capital 2015 för drygt en miljard kronor.

”Bo har hjälpt oss under en längre period. Han förstår vår produkt och har bred kompetens inom digital marknadsföring”, säger Mai Thai.

Det närmaste året ska Sigmastocks fokusera på tillväxt i Sverige.

”Men vi tittar redan nu på expansion i andra länder”, säger Nanna Stranne.


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?