1515
Annons

Tunga namn lämnar Qliros styrelse

E-handelsbolaget Qliros valberedning föreslår Christoffer Häggblom som ny styrelseordförande, då Lars-Johan Jarnheimer lämnar sin post.

Qliros avgående styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer.
Qliros avgående styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer.Foto:Joey Abrait

Valberedningen föreslår även val av Andreas Bernström och Lennart Jacobsen till nya ledamöter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att den nuvarande ordföranden Lars-Johan Jarnheimer, samt styrelseledamöterna Caren Genthner-Kappesz och Peter Sjunnesson har avböjt omval.

Andreas Bernström är Investment Director på Kinnevik med ett fokus på den nordiska marknaden. Lennart Jacobsen är verksam som senior rådgivare huvudsakligen till europeiska bankverksamheter, och är för närvarande styrelseledamot i Qliro Financial Services.

Läs mer: E-handelsbolaget lanserar ny sajt för företagskunder 

“Valberedningen är nöjd med att kunna föreslå att Andreas Bernström och Lennart Jacobsen väljs till styrelseledamöter i Qliro Group. Andreas och Lennart kommer på ett betydande sätt bidra till styrelsens diskussioner kring Qliro Groups möjligheter att bygga snabbväxande digitala bolag, i synnerhet inom den nordiska marknaden för konsumentinriktade finansiella tjänster", säger valberedningens ordförande Cristina Stenbeck, enligt pressmeddelandet.

Beskedet kommer knappt en vecka efter att Qliro tvingats vinstvarna tyngd av e-handelsplatserna Cdon.com och Nelly.com. Enligt bolaget har ökade marknadsföringsinsatser bidragit till att öka Nellys orderingång med 15 procent under det första kvartalet. Samtidigt ökade omsättningen endast med 2 procent som en konsekvens av fördröjda leveranser och ökade returer. 

Läs mer: Nelly och Cdon tynger Qliro i första kvartalet 

I jämförelse med samma period 2017 påverkade returökningen resultatet negativt med omkring 16 miljoner kronor. Resultatet belastades dessutom av ökade satsningar på marknadsföring och organisation samt en omorganisation inom CDON Marketplace. Omorganisationen väntas belasta resultatet med omkring 7 miljoner kronor.

Qliro släpper fullständiga siffror för det första kvartalet den 20 april.

( Finwire / Di Digital )

Innehåll från WintAnnons

Därför väljer IT-konsulten automatiserad ekonomihantering

Företagande ska vara superenkelt. Det ska helst också vara tidseffektivt. Tyvärr finns det dock flera moment i en konsults vardag som bidrar till allt annat än effektivitet. Moment såsom ekonomihantering och administration kan ses som riktiga tidstjuvar. Tid som inte går att debitera för. Och Wint vet att tid är pengar, inte minst för konsulter. Därför är det inte konstigt att allt fler väljer att skaffa deras automatiserade ekonomitjänsten.

Den automatiserade bokföringstjänsten Wint är tjänsten för dig som vill ha ett tryggt företagande med full koll på ekonomin. Konceptet är inte svårt att förstå. Wint ersätter den traditionella redovisningsbyrån och automatiserar bolagets ekonomi och administration. Som kund hos Wint har du allt i ett, löpande bokföring, effektivare ekonomihanteringen och professionell rådgivning. 

– Vi på Wint har lång erfarenhet av att hjälpa just konsultbolag. Vi insåg för länge sedan att merparten av de uppgifter som en traditionell redovisningsbyrå gör, kan automatiseras och skötas helt digitalt. Därför har vi utvecklat en tjänst som är utformad för att svara upp mot vanliga behov och utmaningar som just konsulter har, förklarar Elin Rautio, produktägare på Wint.

Tidrapportering, en värdefull funktion

Det finns de som upplever ekonomihantering som ett onödigt ont och anlitar en redovisningskonsult för att hantera vissa delar av den. Den stora skillnaden mellan dem och Wint är att Wint hanterar allt som rör ekonomi och administration. Inte bara en liten del. Du får alltså hela bolagets administration under ett tak till ett fast pris utan dolda avgifter.

Under våren lanserades Wints senaste funktion, tidrapportering. Att tidrapportera har många fördelar, men att ha ett tidrapporteringssystem som synkar med saker som fakturering och övrig administration är en riktig tidsbesparare.

– För IT-konsulter är det viktigt med funktionell tidrapportering. Det ska vara enkelt att fakturera sin tid. I Wint får du en bra överblick över dina projekt samt rapporter som ger möjlighet till bättre uppföljning på projektnivå. Det är särskilt värdefullt för dig som vill kunna se på lönsamheten i varje enskilt uppdrag. Vi är glada över att tidrapporteringsfunktionen nu är up and running, den kommer att spara ännu mer tid för våra kunder, berättar Elin. 

Wints tidrapportering är helt integrerad med fakturering, lönehantering, bokföring och i slutänden även bokslutet.

– Det finns så mycket mer att vinna om du har allt strukturerat på ett tydligt sätt - på samma ställe. Målet är såklart att spara tid som kan spenderas på roligare saker, men också få möjlighet att kunna följa upp din bokföring. När du kan följa företagets rapporter i realtid blir det lättare att fatta genomtänkta beslut för verksamheten, menar Elin.

Läs också: Så fungerar Wints tidrapportering 

Helheten är den stora WOW-faktorn

– Många av våra kunder är just IT-konsulter, kanske för att våra funktioner passar dem så väl. Till skillnad från en traditionell redovisningsbyrå tar vi hand om allt från betalning, fakturering, löner och bokföring till just tidrapportering. Jag skulle säga att det är helheten med Wint som är den stora WOW-faktorn och det som verkligen förenklar livet för dig som konsult, säger Elin.

Personlig support

Även om Wint är en automatiserad tjänst betyder det inte att det inte finns människor bakom skärmen. De har en support av såväl ekonomer, utvecklare och olika specialister som är redo att svara på dina frågor. Och du kan alltid vara trygg med att du får rätt hjälp. När du kontaktar supporten blir du snabbt kopplad till en ekonom med expertis inom just dina frågor.

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Investeraren: Stora delar av marknaden kommer konsolideras

LONDON. Den brittiska riskkapitaljätten Balderton kammade nyligen hem storkovan när svenska Kobalt Music såldes för omkring 10 miljarder kronor.

Bolagets investeringsansvarige i Norden, svenskan Magda Lukaszewicz, tror att fler storaffärer är att vänta.

”Det kommer att ske fler uppköp och sammanslagningar”, säger hon.

Fusionen mellan Instabox och Budbee är bara en i raden av många sammanslagningar som kommer att ske framöver, enligt investeraren Magda Lukaszewicz.
Fusionen mellan Instabox och Budbee är bara en i raden av många sammanslagningar som kommer att ske framöver, enligt investeraren Magda Lukaszewicz.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera