1515
Annons

Trend med paketskåp når livsmedelsindustrin

En lång rad aktörer slåss om att erbjuda paketskåp för e-handelsvaror.

Nu går svenska matleveransbolaget Gordon steget längre och ställer ut kyl- och frysskåp för matleveranser.

”Det gör det enklare för människor att få ihop livspusslet”, säger Gordons grundare Ali Ghoce.

Ali Ghoce är grundare och vd på Gordon Delivery.
Ali Ghoce är grundare och vd på Gordon Delivery.

Svenskar älskar utlämningsställen och paketskåp. Den spaningen gjorde nyligen Amazons nytillträdda Sverigechef Gulfem Toygar apropå att e-handelsjätten försöker lära sig vad svenska kunder vill ha.

Inte konstigt då att Instabox, Budbee och Iboxen just nu sprintar för att få ut fler skåp på viktiga platser.

Nu kommer trenden även till kylda eller frysta livsmedelsvaror som handlas digitalt.

Bolaget Gordon Delivery samkör i dag hemleveranser av matkassar från bolag som Simple Feast och Hello Fresh, liksom lösplock från livsmedelsjättar som Ica och Coop. 

De nya skåpen från bolaget ska appellera målgruppen som inte hittar tid att vara hemma när leveranserna kan äga rum och inte vill ha maten stående utanför dörren.

”Det ger fördelar för alla. Våra kunder (butikerna, Di:s anm.) når flera konsumenter, fastighetsägarna slipper ha skåp från flera e-handlare och konsumenterna kommer att ha nära till skåp där de kan hämta leveranser från flera e-handlare samtidigt”, säger Ali Ghoce.

Först ut att testa det nya sättet att leverera lösplock är Coop som kommer att börja ställa maten i Gordons skåp i Skrapan på Södermalm i Stockholm.

”Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder och medlemmar en lösning som förenklar vardagen för dem. Och att vi tillsammans med Gordon är med och utvecklar mer hållbara leveranslösningar inom dagligvaruhandeln”, säger Erik Edvardsson, chef för e-handel och varuflöde.

 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Allvarliga fel i företagens bokföring – litar för mycket på sina bokföringsprogram

Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.
Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.

Både myndigheter och branschorganisationer larmar nu om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren – som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt – riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott. Programvaruleverantören Björn Lundéns vd varnar för att det kan bli en utdragen och kostsam process men påpekar också att det finns sätt att undvika att hamna här.

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB.  

Vanliga fel i företagens redovisning är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Går inte att skylla på bokföringsprogrammet

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet. Inte heller på man fått tidigare års deklarationer ”godkända”. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så det faktum att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap. 

För den som inte har tid för eller intresse av att sköta bokföringen är Ulfs tips att helt enkelt ta hjälp av en redovisningsbyrå för att på så vis kvalitetssäkra redovisningen och samtidigt få mer tid för kärnverksamheten.  

Läs mer på bjornlunden.se 

 

 

Mer från Björn Lundén

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?