1515

Tink till Holland – samarbetar med storbank

Ekonomiappen Tink har haft det trögt ekonomiskt. Nu tar de fram en ny app tillsammans med den holländska storbanken ABN AMRO.

Tinks styrelse med Niclas Storåkers, Fredrik Hedberg och Daniel Kjellén.
Tinks styrelse med Niclas Storåkers, Fredrik Hedberg och Daniel Kjellén.

Den svenska ekonomiappen Tink, som loggar användarens utgifter, har blivit populär i Sverige. Enligt vd:n Daniel Kjellen hade Tink i somras över 300 000 användare i Sverige. 

Nu lanseras en variant av Tink i Holland tillsammans med storbanken ABN AMRO. Den nya appen som är en version av Tink speciellt anpassad till bankens kunder kallas Grip. 

"En fjärdedel av våra kunder tycker att det är svårt att få koll på sina utgifter och hälften av våra kunder har uppgett en vilja att förstå sin ekonomi bättre. Vi tror att våra kunder kommer att få mycket användning av Grip", säger Frank Verkerk, chef för digital banking på ABN AMRO, i ett pressmeddelande. 

2014 tog Tink in 27 Mkr i riskkapital. Bakom investeringen stod Tinks ordförande Nicklas Storåkers, tidigare vd för nätmäklaren Avanza, finansmannen Sven Hagströmer, som är ordförande i Avanza, och danska venture capital-bolaget Sunstone. Dessutom har affärsängeln Mattias Miksche köpt en liten post i bolaget. 

Läs mer: Tufft år för Tink

Intäkterna har dock låtit vänta på sig så här långt och Tink räknaer med att behöva ta in ny finansiering i vår. ABN AMRO har 4,5 miljoner privatkunder och skulle kunna innebära ett viktigt genombrott för Tink. 

"Det är såklart ett stort erkännande. En av världens största, och mest digitalt progressiva, banker har pin-pointat Tink som en av huvudspelarna inom detta område", säger Daniel Kjellén, i ett pressmeddelande. 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?