1515

THQ Nordic rusar vid börsdebuten

Spelbolaget THQ Nordic stiger som en raket efter noteringen på First North under tisdagen. Tio minuter efter börsens öppning hade aktien stigit med 35 procent mot teckningskursen på 20 kronor. 

Lars Wingefors, bolagets vd, grundare och storägare.
Lars Wingefors, bolagets vd, grundare och storägare.

Som Di Digital redan rapporterat övertecknades spelbolaget THQ Nordic 19 gånger inför noteringen på First North under tisdagen. Bolaget fick därmed inledningsvis ett börsvärde på 1,44 miljarder.

Men marknaden tycks värdera bolaget hägre än så. Klockan 9:10 hade aktien stigit med 35 procent till 27 kronor, mot teckningskursen på 20 kronor. Följ kursen här.

”Man får ju vara extremt ödmjuk inför detta enorma intresse. Vi har träffat kring 1000 personer på vår road show i London, Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Helsingfors och framförallt Karlstad. Jag känner ett stort ansvar att leverera på allas förtroende”, sa Lars Wingefors (NTL), bolagets vd, grundare och storägare till Di Digital dagen innan noteringen.

Läs mer: Lars Wingefors är en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare 

Bland de institutioner som var tidiga att teckna sig kan nämnas Swedbank Robur, Handelsbanken Fonder, Didner & Gerge, Ram One, Novobis och Lancelot Asset Management. Totalt puttar dessa sex ankarinvesterare in 210 Mkr i bolaget, eller motsvarande 14,5 procent av börsvärdet. Swedbank Robur och Didner & Gerge Fonder tar de största posterna, på 45 Mkr vardera.

Läs mer: Så kuppade Roburs techfond in sig i Paradox

Största vinnaren på noteringen är just Lars Wingefors som kammar in cirka 146 miljoner kronor på noteringen. Han behåller dock en ägarandel på 50,01 procent.

THQ Nordic köper och förädlar klassiska spel såsom Darksiders, Titan Quest och Red Faction. Den nya rapporten visar även att egenutvecklade spel stod för motsvarande 56 procent av nettoförsäljningen under det tredje kvartalet.

Inför noteringen har THQ Nordic släppt finansiella rapporter som visar att bolaget växer i omsättning med höga vinstmarginaler. Under det tredje kvartalet i år omsatte THQ Nordic närmare 78 Mkr, nästintill en fördubbling jämfört med samma period 2015.

NTL-länken i texten går till Nordic Tech List, en databas med ägarna, bolagen och grundarna på den nordiska tech-scenen.

Läs mer: Här är spelföretagen med siktet på börsenFoto:
Medsols från vänster: Fatshark, med Warhammerspelet Vermintide, Arrowhead, som utvecklar egna spel inom fantasy-genren, Lars Wingefors på THQ Nordic och Next Games med spelet ”The Walking Dead: No Man’s Land”


Innehåll från SeavusAnnons

8 tips för en smidig migration till Atlassian Cloud

Många känner redan till det faktum att Atlassian slutade att sälja sina lokala licenser från och med februari 2021. Om ni använder några Atlassian-verktyg med hosting så innebär det alltså att ni kan behöva byta till molnet snart. Oavsett storleken på er organisation så kan migrationsprocessen till Atlassian Cloud verka komplicerad och till och med läskig i vissa fall. Med rätt strategi, planering och utvärdering kan dock migrationen till molnet bli stressfri och utan driftstörningar. 

Som en auktoriserad Atlassian Enterprise Gold Solution-partner har Seavus certifierade ingenjörer kunskap och insikter om vad ni måste tänka på och förbereda för innan ni påbörjar migrationsprocessen, samt hur ni drar nytta av den.

Här kommer några av de bästa tipsen från Seavus experter, och ni bör vara uppmärksamma på dem när ni migrerar till Atlassian Cloud:

1.  Kolla upp juridiska problem med datalagring

Det första ni måste göra är att kolla upp eventuella juridiska problem som kan uppstå i samband med koppling till datalagring i Atlassian Cloud. Det är väldigt viktigt att tackla och lösa alla dessa problem innan ni börjar planera migrationsprocessen. Detta gör att ni kan vara säkra på att ni faktiskt kan byta till molnet innan ni påbörjar de förberedande aktiviteterna.

2. Informera användare om den kommande migrationen

Eftersom Atlassians verktyg oftast används på daglig basis är det av yttersta vikt att man informerar alla användare om den kommande migrationen och förbereder dem på de associerade förändringarna. Ni måste informera alla intressenter och användare att en migration till molnet planeras och vad de kan vänta sig av processen. Det ger dem tid att vänja sig vid tanken och förbereda sig på de kommande förändringarna. Vidare kommer detta även förbereda dem på UAT-delen.

3. Utvärdera er Atlassian-produkts tillgänglighet i molnet

Det är rekommenderat att öronmärka lite tid åt att utvärdera alla appar ni använder ovanpå Atlassian-produkterna och kontrollera deras tillgänglighet i molnet. Om något tillägg inte är tillgängligt så måste ni kolla upp och planera andra alternativ.

4. Bestäm användarautentisering 

När det kommer till autentisering av användare så måste ni slå fast önskad användarautentisering för molnet. Om SSO (single-sign-on) behövs måste molnsidan ställas in för det.

5. Planera användarmigration

En av sakerna ni måste vara uppmärksamma på är att bestämma hur ni ska migrera användare samt bekräfta migrationsvägen för användarna.

6. Välj rätt migrationsmetod

Ni måste se till att välja rätt migrationsmetod baserat på produkterna ni migrerar och huruvida ni redan har något på molnsidan.

7. Glöm inte att köra en testmigration

När ni migrerar till molnet är det viktigt att köra minst en testmigration efter vilken ett UAT genomförs.

8. Följ alla ändringar

Att migrera till molnet är en process, och därför är det fördelaktigt att ha en plats där man följer all relevant information. Vidare ska ni ta fram en steg för steg-bok för er test- och produktionsmigration.

Som ni redan vet är planering nyckeln till framgång vid migration till molnet. Om ni vill lära er mer om hur man gör denna process smidig, kostnadseffektiv och mindre tidskrävande så ska ni ansluta er till oss vid Atlassian Clould-workshop: Hur man förbereder en framgångsrik molnmigration 

 

Mer från Seavus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Seavus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?