1515

Techkändisar investerar i integrationsapp

Integrationsappen Welcome har tagit in techkändisar som delägare. I rundan på strax över en miljon finns investerare som Truecallers grundare Nami Zarringhalam. ”Jag vet själv hur det har varit att komma ny till Sverige”, säger han.

Emma Rosman är integrationsappen Welcome vd och medgrundare.
Emma Rosman är integrationsappen Welcome vd och medgrundare.Foto:Google

Welcome app (NTL) är en matchningsapp där nyanlända får komma i kontakt med organisationer och privatpersoner som kan hjälpa en att komma till rätta i Sverige. 

Bolaget som sitter på Norrsken House i Stockholm lanserades i början på 2016 och har hittills tagit in 4 miljoner kronor från Norrskens och Klarnas grundare Niklas Adalberth samt Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert. 

Läs även: Techmiljardärer investerar i flyktingapp

Nu tar projektet in ytterligare drygt 1 Mkr från nya techprofiler. Däribland Truecallers grundare Nami Zarringhalam, samt techinvesterarna Ludvig Linge (NTL) och Johan Qviberg (NTL).

“Jag vet själv hur det har varit från min familjs erfarenhet att komma ny till Sverige, hur otroligt viktigt det var med den första kontakten och fler kontaktytor med samhället. Welcome möjliggör det på ett skalbart sätt med hjälp att teknik, som jag tror är väldigt viktigt i den tid vi lever i”, säger Nami Zarringhalam i ett pressmeddelande.

Läs även: Lärdomen från #GoogleOpenMic: ”Det går att göra mycket utan kapital”

Syftet med rundan är att skala upp egna intäktsströmmar för att nå break-even.

Welcome app har nyligen expanderat sitt koncept till företag.

“När vi tittade framåt såg vi ett behov av att öka kontaktytor mellan företag och målgruppen. Den nya rundan ger oss möjlighet att skapa större professionellt nätverk för våra användare, samtidigt som vi bygger upp en långsiktig intäktsström”, säger Welcome apps medgrundare och vd Emma Rosman i ett meddelande.


Innehåll från AdmincontrolAnnons

Transparens och kundfokus – Admincontrol lanserar automatiserad webshop

Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.
Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Admincontrol tillhandahåller plattformar och tekniska verktyg för styrelsearbete, due diligence och andra affärskritiska processer. För att göra kundresan ännu smidigare och mer transparent har de nu utvecklat en webshop – för att snabbt och på begäran kunna möta kundens behov.

– I dagens digitala samhälle vill vi kunna bemöta kunden on-demand utefter deras önskemål, säger Feras Ibrahim, affärsutvecklare, Admincontrol.

Admincontrol grundades 2005 i Norge och har idag över 100 medarbetare i Skandinavien, Storbritannien och Nederländerna. I produktportföljen finns bland annat datarum, som är en due diligence-plattform för M&A, kapitalanskaffning och rekonstruktioner. 

– Vid en M&A-process är det otroligt viktigt att ha en säker portal för delning av den konfidentiella information som finns mellan de olika parterna. Datarum är ett tryggt och användarvänligt verktyg för den typen av affärskritiska processer, säger Mari Nygård, Head of datarum, Admincontrol.

Tillgänglighet och transparens i fokus med nya webshopen

Admincontrol belyser vikten av tillgänglighet och transparens inför kunden. Som en naturlig utveckling av detta har de uppdaterat sin webshop till att bli automatiserad, lättnavigerad och med all nödvändig information tillgänglig.

Klicka här för att komma till Admincontrols Webshop 

– Vi hade en teori om att när det finns ett behov av att använda ett datarum behöver processen gå relativt fort. Vi vill väldigt gärna kunna erbjuda kunderna snabb och personlig service, något som möjliggörs med vår nya webshop, säger Mari Nygård.

– Vårt mål är att webshopen likt våra datarum ska vara användarvänlig och enkel att hantera, samtidigt som Datarummen erbjuder den avancerade funktionalitet som krävs vid due diligence-processer, säger Feras Ibrahim.

Inom ett år har den digitala försäljningen gått från 5% till 15 % av den totala försäljningen. 

Siktar på en majoritet digital försäljning

Eftersom M&A-processer kan variera i tid erbjuder Admincontrol en prenumerationsmodell där prisplanen löper månatligt – och prissättningen finns tillgänglig i webbshoppen. 

– I framtiden kommer sannolikt en majoritet av vår försäljning ske via webbshoppen och då vill vi att all information ska finnas där – enkelhet tillsammans med transparens har visat sig vara nyckeln till framgång, avslutar Feras Ibrahim.

 

Mer från Admincontrol

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Admincontrol och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?