1515

Techjätten levererar tacos med drönare i Australien

Techjätten Alphabet vill kunna göra hemleveranser med drönare. I Australien påbörjas nu ett nytt test där drönarna ska leverera medicin och mexikansk mat. 

Alphabets projekt testar att levera mat och mediciner i Australien.
Alphabets projekt testar att levera mat och mediciner i Australien.Foto:Project Wing.

I Alphabets project Wing försöker man nu ta nästa steg i hemleveranser med hjälp av drönare. I ett nytt test ska man leverera apoteksvaror och mat från en mexikansk snabbmatskedja till privatpersoner i Australien. 

Enligt James Ryan Burgess, ansvarig för Project Wing, kommer små drönare börja leverera riktiga inköp till personer som bor på landsbygden den här veckan. Det uppger han i företagets blogg.

Alphabets ansträngningar understryker svårigheten att gå från test till verklighet. 

Drönarnas sensor kommer att märka ut träd, staket och kraftledningar från luften innan de sänker ner inköpta föremålen till marken med en vinsch. 

”Det här är mer komplicerat än det ser ut”, skriver James Ryan Burgess i bloggen. 

Testerna är den senaste utvecklingen i loppet för att perfekta ett leveranssystem som möjliggör nära omedelbar tillfredsställelse efter att människor gör inköp på nätet. 

Alphabet levererade burritos till personer på Virginia Tech campus förra året, men flygningarna var över ett fält. Även Amazon har levererat popcorn. Men det är inte bara de stora techjättarna som försöker få till ett bra leveranssystem för drönare.

Svenska Globhe gör redan i dag drönarleveranser i bland annat Rwanda och samarbetar med FN för att kunna göra fler leveranser. 

Läs även: Hennes drönarbolag levererar blod i Rwanda 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?