1515

Techhubbar expanderar i Helsingborg

Fastighetsjätten Wihlborgs hyr ut kontorsyta åt techhubben Hetch i Helsingborg med start i augusti. Även Stockholms techhubb Sup46 expanderar till Skånes näst största tätort. 

Från vänster till höger: David Nilsson Sträng, grundare Hetch, Sonia Kaurah, på Sup46, Sebastian Fuchs vd SUP46, och Peter Danielsson,  kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.
Från vänster till höger: David Nilsson Sträng, grundare Hetch, Sonia Kaurah, på Sup46, Sebastian Fuchs vd SUP46, och Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.Foto:Pressbild.

Techhupparna Hetch och Sup46 gör gemensam sak i Helsingborg. 

”Vi har pratat med David på Hetch och Helsingborgs stad under en längre tid om deras planer på att bygga en techmiljö centralt i staden. Styrelsen har i flera år diskuterat en fysisk expansion, och nu har vi hittat perfekta partners för att göra just det”, säger Sebastian Fuchs, medgrundare och vd på Sup 46.

Hetch grundare David Nilsson Sträng stämmer in.

”Ända sedan början på den här resan med Hetch så har vi haft en tydlig vision, att bli den ledande tech-staden i Sverige. För att åstadkomma det behöver vi tänka i nya banor och blicka utanför Skåneregionen, och idén var redan från början att bilda ett team tillsammans med en av de ledande startup-kollektiven i Europa – Sup46”, säger han.

Läs mer: Sup46 pp flyttar in tech-oasen Wework mitt i Stockholm

Wihlborgs WIHL -0,89% Dagens utveckling avtal med techhubben Hetch handlar initialt om 500 kvadratmeter vid fastigheten på Järnvägsgatan 7. När projektet Prisma är färdigställt i Oceanhamnen i slutet av 2020 flyttar Hetch in där och upptar då 1 900 kvadratmeter. I avtalet ingår en option på hyra av ytterligare 1 800 kvadratmeter.

”Vår vision är att Prisma ska bli ett tech-hus där Hetch blir ett nav som också ger ett mervärde till andra företag till huset. Som stor fastighetsägare i Helsingborg har vi dessutom bra möjligheter att hjälpa Hetch-företag att fortsätta utvecklas när deras behov förändras”, säger Wihlborgs vd Ulrika Hallengren.

Så ska den nya kontorsbyggnaden Prisma se ut när den öppnar i Oceanhamnen i slutet av 2020.
Så ska den nya kontorsbyggnaden Prisma se ut när den öppnar i Oceanhamnen i slutet av 2020.

Under tisdagen stod det även klart att startuphubben Sup46, som nyligen flyttat in i Weworks lokaler i Stockholm, ska etablera ett nytt kontor i Helsingborg i slutet av sommaren. Sup46 blir då grannar med Hetch på Järnvägsgatan 7, hundra meter från centralstationen, tills den nya kontorsbyggnaden Prisma öppnar i Oceanhamnen.

Läs mer: Hajpat Wework slår upp portarna i Stockholm
Läs mer:
Fastighetsjätten: ”Wework kan detta bättre än vi”

Hetch är grundat av tech-veteranen och helsingborgaren David Nilsson Sträng, ihop med Wihlborgs och Resurs Banks vd Kenneth Nilsson. Hubben arbetar för att sammanföra etablerade företag, tech- och startupbolag i Helsingborg och Öresundsregionen i stort. Man erbjuder bland annat fysiska och digitala arbetsplatser, utbildning och forskning, rådgivare, investerare och ett stödjande nätverk.

Startupkollektivet SUP46 grundades i 2013 och är idag hem till mer än 150 företag över hela Sverige.

Finwire / Di Digital


Innehåll från Oscar JacobsonAnnons

Oscar Jacobson Custom Made

I Oscar Jacobsons nya Custom Made-tjänst erbjuds enkelheten i konfektion tillsammans med valfriheten inom måttsömnad tillsammans med ett utbud av nära 400 olika tyger.

Som kund kan man sondera bland företagets stora utbud av kavaj- och byxmodeller och samtidigt anpassa dessa efter sina personliga önskemål rörande såväl tyg, detaljer och passform. 

Hur går då tjänsten till?

Som kund besöker man någon av Oscar Jacobsons egna butiker där man tillsammans med företagets Custom Made-specialister påbörjar en konsultation. 

Vilken typ av plagg är man ute efter? Är det en kostym för ett bröllop, smoking för nyår eller kanske en ledig kavaj till sommarsemestern? 

Baserat på det behov du har som kund så erbjuds du att prova bland det gedigna utbudet av kavajmodeller som företaget erbjuder på galge. Här finns mängder av alternativ så som enkelknäppt, dubbelknäppt samt smokings med exempelvis sjalslag eller väst. 

I byxväg finns alternativ med såväl enkla som dubbla plisséringar men även slät front för de som önskar. Önskar man en modell med högre livhöjd eller kanske något smalare finns även detta att finna i det befintliga utbudet. 

När man som kund hittat en modell av kavaj och/eller byxa som man känner sig bekväm med kan man även sondera mellan alla olika storlekar. En traditionell storlek 50 kanske sitter bra i kroppen men uppfattas som aningen kort? Då kan man basera sin beställning på en 150 dvs samma storlek med tilltagen längd i kropp och ärm. 

Samma sak gäller såklart för kortare storlekar samt för byxor som t ex automatiskt får en något högre livhöjd i en extra lång storlek. Än så länge har man som kund endast baserat sina val på befintliga storlekar och modeller men tjänsten begränsas inte till det. 

Utöver lång- respektive kortstorlekar kan kostymens grundläggande mått korrigeras ytterligare av företagets specialister om så skulle behövas. 

Det kan handla om att ta in midjan eller fotvidden någon extra cm eller att anpassa ärm- och benlängd till exakt bärarens önskemål. 

400 tyger att välja på

När man valt ut modell och storlek kommer vi till det som kanske lockar allra flest med en Custom Made-tjänst; tygvalet. Tillsammans med Oscar Jacobsons kunniga personal får man som kund sondera ett brett utbud av ca. 400 tyger för såväl höst som vår från några av Italiens absolut främsta väverier. Är det kanske ett svalt ulltyg för ett sommarbröllop eller kanske en matigare flanell för hösten? Utöver ett brett utbud av kvaliteter så finns det även en rad alternativ av nyanser inom varje kategori som ger närmast oändliga möjligheter kring vad man vill beställa. 

Sist men inte minst kommer vi till detaljerna på dina plagg. Här finns möjlighet att efter personlig smak välja knappar, foder och slag på sin kostym vilket på många sätt bidrar till en mer personlig prägel. Man kanske vill ha en vit smokingjacka utan silkesklädda slag. Eller så vill man ha ett klassiskt alternativ med ribbat silke som matchar revärerna längs byxans söm vilket också går utmärkt. 

Alla eventuella skräddarändringar är inkluderade i priset

Normalt när det handlar om måttsömnad eller skräddarsytt brukar priserna överstiga de inom konfektion avsevärt men i Oscar Jacobsons fall har man valt att kunna erbjuda den här Custom Made-tjänsten med ett prispåslag på endast 1 500 kr utöver motsvarande modell i konfektion. 

Det som påverkar priset är istället valet av tyg där man som konsument kan välja allt från prisvärda baskvaliteter till några av världens lyxigaste kvaliteter från Loro Piana. 

Det som särskiljer den här tjänsten från många andra aktörer är att hos Oscar Jacobson finns alla företagets modeller faktiskt att beställa och du får direkt en tydlig och överskådlig bild av vad du som kund beställer. 

Många aktörer har istället en separat leverantör för sina måttsydda plagg vilket gör att plaggen du ser i kollektionen inte går att måttbeställa. Lägg därtill flexibiliteten hos Oscar Jacobson i valmöjligheterna kring tyg, passform och detaljer så förenar tjänsten det bästa delarna av konfektion och måttsömnad. 

En annan stor fördel med den här typen av tjänst är att de eventuella skräddarändringar som snarare är regel än undantag för en konfektionskostym kan undvikas då de inkluderas i priset av tjänsten. 

Leveranstiden på en kavaj eller kostym inom Custom Made-tjänsten ligger normalt på 5 veckor från beställning men går även få med expressleverans på 2 veckor. 

Läs mer 

 

Mer från Oscar Jacobson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oscar Jacobson och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?